Ukrajina plánuje posilniť armádu o 68-tisíc príslušníkov

NETKY.SK • 21 Január 2015, 12:26 • 2 min
Ukrajina plánuje posilniť armádu o 68-tisíc príslušníkov

KYJEV - Pripravuje sa zákon na zvýšenie počtu príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl o 68.000 - na celkovo 250.000, uviedol dnes podľa agentúry Reuters ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento počet bude zahrňovať 204.000 vojakov, spresnil Jaceňuk na zasadaní ukrajinskej vlády v Kyjeve. Vyjadrenia premiéra Ukrajiny prišli po eskalácii násilia na východe krajiny, kde vládne jednotky bojujú proti proruským separatistom.

 

Nové kolo mierových rokovaní o konflikte na východe Ukrajiny je naplánované na dnes v nemeckom hlavnom meste Berlín. Zúčastnia sa ho zástupcovia Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska. 

 

Podľa šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova sa rokovania sústredia na otázku stiahnutia ťažkých zbraní z frontovej línie na východe Ukrajiny. Rusko chce na schôdzku požiadať o okamžité prímerie na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies