Giro d'Italia: Po voľnom dni odstúpili pre koronavírus dva tímy a Saganov konkurent

NETKY.SK • 13 Október 2020, 14:28 • 2 min
Giro d'Italia: Po voľnom dni odstúpili pre koronavírus dva tímy a Saganov konkurent

RÍM - Na cyklistických pretekoch Giro d'Italia sa objavilo po dni voľna ďalších osem pozitívnych testov na koronavírus. Aktuálne odstúpili dva celé tímy.

slovakia

left justify in out

V zoskupení Mitchelton-Scott sa po Simonovi Yatesovi objavili ďalší štyria infikovaní a tím oznámil, že jeho kompletná zostava z pretekov okolo Talianska odstupuje.

 

Súvisiaci článok: Giro d'Italia: Saganovi únik v 5. etape nevyšiel, udržal si však dres lídra bodovacej súťaže

 

img

 

Rovnaké rozhodnutie len pár minút pred štartom utorkovej 10. etapy prijal aj tím Jumbo-Visma, ktorá prišla o svojho lídra Stevena Kruijswijka.

 

 

Podujatie pokračuje s 20 tímami

Všetky tímy v pondelok prešli kompletným plošným testovaním. Spolu sa v nedeľu a pondelok urobilo 571 testov. Medzi jazdcami sú dvaja pozitívni, ide o cyklistov tímu Jumbo-Visma a Sunwebu.

 

Organizátori pritom zatiaľ nezverejnili ich mená. Zároveň odmietli komentovať, či hrozí zrušenie cyklistického podujatia. Aktuálne sa čaká na verdikt zdravotníckych orgánov. Utorňajšia kopcovitá etapa sa začala so 145 cyklistami.

 

Mohlo by vás zaujímať: Giro d'Italia: Víťazom 6. etapy Démare, Sagan prišiel o cyklámenový dres

 

Líder Jumbo-Visma bol pozitívny

Jumbo-Visma na sociálnej sieti informoval, že pozitívny bol Steven Kruijswijk, ktorý bol v celkovom poradí na 11. mieste.

 

Neskôr potvrdil meno aj Sunweb. Pozitívny na COVID-19 bol Austrálčan Michael Matthews, ktorý sa v hodnotení bodovacej súťaže umiestnil na treťom mieste.

 

img

 

Na vedúcej priečke sa drží Francúz Arnaud Demare (Groupama-FDJ) , ktorý má 57 bodový nádskok pred Slovákom Petrom Saganom.

 

Testy odhalili viacero infikovaných jazdcov

V realizačnom tíme Mitchelton-Scott mali štyroch pozitívne testovaných a jeho vedenie sa rozhodlo odstúpiť. Po jednom nakazenom majú aj realizačné tímy Ineosu a AG2R. Všetci pozitívni okamžite nastúpili do karantény.

 

 

"Nanešťastie sme dostali zlé správy v pondelok večer. Máme zodpovednosť a preto nasledovalo jasné rozhodnutie odstúpiť z Gira," uviedol generálny manažér tímu Brenta Copelanda.

 

"Ja sa cítim fit. Nemôžem uveriť tomu, že som to dostal. Spolu s tímom sme dodržiavali všetky opatrenia," povedal Holanďan Kruijswijk.

 

Prečítajte si viac: Giro d'Italia: Hrôzostrašný pád v 4. etape iba pár metrov pred cieľom! Wackermann skončil v nemocnici

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies