Na britských hraniciach uviazli tisíce kamiónov, úrady sa obávali aj tohto. Solidaritu prejavil aj tento východniar

NETKY.SK • 23 December 2020, 06:22 • 2 min
Na britských hraniciach uviazli tisíce kamiónov, úrady sa obávali aj tohto. Solidaritu prejavil aj tento východniar

V dôsledku novej britskej mutácie nového koronavírusu a zatvorenia hraníc Veľkej Británie tu zostalo visieť tisíce kamiónov.

slovakia

left justify in out

Situáciu a snahu o pomoc šoférom uväzneným v týchto strojoch robí aj stránka na sociálnej sieti pre kamionistov Česko-slovenskí kamionisti.

 

„Hranice sa otvárajú podľa zdroja už o polnoci. Ale len pre testovaných. Vykonávanie testov pre všetkých je v štádiu vládneho riešenia,“ informovali ešte pred polnocou v súhrne správ s tým, že sa prepĺňa aj letisko ďalšími kamiónmi. „Situácia je zlá. Vodiči nie sú informovaní. WC je málo na taký veľký počet truckov,“ dopĺňajú na stránke s dôvetkom, že nestačí ani pomoc v podobe teplej kávy a podobne. „Niektorí vodiči už protestujú trúbením,“ dopĺňa stránka na sociálnej sieti.

 

 

Preplnené je najmä známe prístavisko. „Priorita je uvoľniť Dover. Následne by malo dôjsť k selektovaniu áut podľa ich nákladu, a to v klasickom poradí...Potraviny, zvieratá atď.,“ dopĺňajú kamionisti s tým, že poďľa iných informácií už situáciu pocítilo aj obyvateľstvo, a to napríklad v zásobovaní zeleninou.

 

Poľský portál dorzeczy.pl písal o troch tisícoch uviaznutých kamiónov. "Uzatvorenie hranice vedie k silným dopravným zápcham pri vstupe do Doveru, kde je trajektový prístav a vstup do tunela pod Lamanšským prielivom. V utorok popoludní dosiahol počet nákladných vozidiel čakajúcich na opustenie Spojeného kráľovstva 3 000," píše portál.

 

Počet bol až alarmujúci. „Viac ako 6000 kamiónov stojí a čaká na vývoj situácie,“ doplnili s tým, že čakanie pri takomto množstve môže priniesť aj nepredvídané situácie. „Varenie s otvoreným ohňom sa snažia zakazovať. Boja sa požiaru, ktorý by spôsobil katastrofu,“ doplnili česko-slovenskí kamionisti v súhrne.

 

 

 

Informáciu o strachu pred požiarom priniesol aj poľský portál 40ton.net. „Fotografie a videá z anglického prístavu Manston už obiehajú svet. Na presun do Francúzska čaká ešte niekoľko tisíc nákladných vozidiel,“ napísal portál.

 

Medzi šoférmi sa ukazuje aj solidarita. Za všetko hovorí aj tento status jedného z nich: "Zajtra Vyràžam do UK o 12:00 z východneho Slovenska. Som osobný kurièr ,Viem a môžem Vàm doručiť pomoc od vašich rodìn priamo k Vàžmu kamiònu v UK volajte mi dohodneme, 0944 327 111," napísal Michal Fejerčak.

 

Pred polnocou prišla aj správa o púšťaní kamiónov, ktorých šoféri budú mať aktuálny test na prítomnosť koronavírusu. Pomohla aj dohoda medzi Veľkou Britániou a Francúzskom, ako informuje aj dorzeczy.pl

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies