Ukrajina očakáva do konca roku úver od Svetovej banky

NETKY.SK • 1 Október 2015, 09:00 • 2 min
Ukrajina očakáva do konca roku úver od Svetovej banky

LONDÝN - Ukrajina očakáva, že s pomocou Európskej investičnej banky (EIB) získa od Svetovej banky do konca roka úver v hodnote 520 mil. USD. Uviedol to tajomník ukrajinského ministerstva financií Artem Ševalev.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa na detailoch dohody stále pracuje, EIB však celému procesu dopomôže tým, že na seba prevezme niektoré riziká. "V podstate prevezme na seba na Ukrajine riziká Svetovej banky v objeme 520 mil. USD, čo vytvorí Svetovej banke manévrovací priestor v hodnote 520 mil. USD,“ vyhlásil.

 

Tieto plány sa objavili po tom, čo Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) potvrdila úver pre spoločnosť Naftogaz na kúpu plynu počas blížiacej sa zimy. Ševalev povedal, že predstavenstvo EBOR tento úver jednohlasne schválilo, vrátane Ruska. V súvislosti s reštrukturalizáciou dlhu podľa jeho slov nenastali žiadne zmeny vzhľadom na to, že Rusko odmieta odpísať dlh Ukrajiny v hodnote približne 3 mld. USD. Ševalev dodal, že ponuka reštrukturalizácia dlhu je otvorená pre všetkých, aj pre Rusko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies