Ukrajina by ďalšiu časť pomoci mala dostať tento rok

NETKY.SK • 4 December 2014, 09:58 • 2 min
Ukrajina by ďalšiu časť pomoci mala dostať tento rok

KYJEV - Rokovania medzi Ukrajinou a Medzinárodným menovým fondom (MMF) o ďalšej tranži medzinárodnej pomoci by sa mali uskutočniť tak skoro, ako to len bude možné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V stredu to vyhlásila nová ukrajinská ministerka financií Natalia Jaresková. "Keby bolo na mne bolo by to zajtra... mohli by sme pokračovať v rokovaniach a dosiahnuť dohodu,“ povedala.

 

Podľa očakávaní Kyjeva by ďalšiu tranžu pomoci od MMF mala Ukrajina získať pred koncom tohto roka. Táto tranža má hodnotu 2,7 mld. USD. S rozhovormi o tranži však MMF čakal na novú ukrajinskú vládu. Jaresková zároveň povedala, že vládny kabinet bude pracovať na tom, aby krajina do konca tohto roku prijala rozpočet na rok 2015. Ten bude založený na daňových reformách, ktoré pripravili predchádzajúci členovia vlády. 

 

V novej ukrajinskej vláde premiéra Arsenija Jaceňuka, ktorú v utorok schválil tamojší parlament, budú sedieť aj ministri pochádzajúci z iných krajín. Jedným z nich bude práve Natalija Jaresková, ktorá sa narodila v USA. V rokoch 1992 až 1995 pôsobila ako šéfka ekonomickej sekcie na americkom veľvyslanectve v Kyjeve. Rezort hospodárstva bude zase riadiť pôvodom Litovčan Ajvaras Abromavičus a ministrom zdravotníctva bude Oleksandr Kvitašvili, ktorý podobný post v minulosti zastával v Gruzínsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies