Ukameňovali ženu, ktorá mala 11 manželov

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 21:46 • 2 min
Ukameňovali ženu, ktorá mala 11 manželov

MOGADIŠO - Somálska extrémistická skupina aš-Šabáb informovala, že v stredu ukameňovala na smrť ženu obvinenú z toho, že sa vydala za 11 mužov.

slovakia

left justify in out

K jej ukameňovaniu došlo v regióne Lower Shabelle na juhu Somálska po tom, ako ju odsúdil súd aš-Šabábu zriadený len na tento účel. Rozhlasová stanica Andalus spriaznená s touto extrémistickou organizáciou uviedla, že 30-ročnú ženu zahrabanú po krk do zeme ukameňovali na smrť maskovaní muži na verejne prístupnom námestí v meste Sablale.

 

Žena sa priznala, že sa postupne tajne vydala za 11 mužov bez toho, aby žiadala o rozvod, konštatoval samozvaný sudca podľa agentúry AP, ktorá pripomína, že aš-Šabáb bojuje v Somálsku už roky za zavedenie prísnej verzie islamu. Často pritom popravuje predpokladaných špiónov a ľudí obvinených z cudzoložstva po usvedčeniach, ktoré podľa ľudskoprávnych skupín nie sú výsledkom náležitého súdneho procesu.

 

Somálska republika prakticky prestala existovať ako celistvý štát v roku 1991, keď padol režim diktátora Siada Barrého. Medzinárodné spoločenstvo považuje za jedinú legitímnu vládu federálnu administratívu, ktorá však reálne ovláda len metropolu Mogadišo a niekoľko ďalších okresov. Zvyšok krajiny je pod kontrolou neuznaných úradov, klanov či radikálnych islamistických hnutí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies