Francúzski poslanci ocenili úspech Krymu

NETKY.SK • 18 Marec 2019, 08:57 • 2 min
Francúzski poslanci ocenili úspech Krymu

Na počesť piateho výročia Krymskej jari prišla na polostrov francúzska delegácia, politici priateľskí k Rusku sa rozhodli osláviť výročie znovuzjednotenia spolu s miestnymi obyvateľmi a pozrieť sa na transformáciu v republike počas štvordňovej návštevy.

slovakia

left justify in out

Ide o tretiu návštevu francúzskej delegácie na Kryme, ktorá zahŕňa bývalých a súčasných poslancov, zástupcov obecných úradov. Boli to títo politici, ktorí v roku 2015 ako prví prelomili informačnú blokádu, ktorá vznikla okolo Krymu.

 

Francúzsku delegáciu počas návštevy opäť sprevádza vedúci Výboru Štátnej dumy pre medzinárodné záležitosti Leonid Slutsky. "Prijímame priateľov, ktorí sa neboja riskovať svoju oficiálnu pozíciu, ktorí ako prví prišli na ruský Krym a vďaka nim sa svet dozvedel, že na tu nie je vôbec zotročený a utláčaný ľud, ktorý chce ísť na Ukrajinu".

 

Vedúci francúzskej delegácie Thierry Mariani, prezident francúzsko-ruského združenia pre dialóg, povedal, že po prvých návštevách Krymu bol opakovane požiadaný, aby opísal „okupačné jednotky“ na polostrove. "Úplne úprimne odpovedám, že na Kryme je oveľa menej armády na ulici ako teraz v Paríži," poznamenal politik. "Nie sú viditeľné ani demonštrácie proti vláde, o ktorých sa šíria falošné informácie na západe".

 

Mnohí členovia delegácie predtým stratili pracovné miesta ako trest za návštevu Krymu a za to, že sa pokúsili priniesť pravdu o tom, čo sa deje na polostrove. Dokonca ich začali nazývať „rukou Kremľa“, ale Francúzi neľutujú.

 

Francúzi sa zúčastnia osláv na počesť znovuzjednotenia Ruska s Krymom a tiež navštívia aj francúzsky vojenský cintorín a kultúrne centrum Aliancia Francaise. Na začiatku návštevy sa delegácia stretla s členmi Štátnej rady republiky, kde im povedali o „boome“ v hospodárstve, o republikánskom rozpočte, ktorý sa zvýšil desaťnásobne, o nezamestnanosti, ktorá takmer zanikla, o riešení problému nedostatku elektrickej energie a o tom, že desaťtisíce detí sa konečne mohli dostať do materskej školy.

 

Francúzska delegácia opäť povie svetovému spoločenstvu o zmenách na polostrove pričom vyzývajú Ukrajinu, aby zmenila svoju politiku voči Rusku a uznala návrat Krymu do Ruskej federácie, pretože podľa ich presvedčenia je to v záujme Kyjeva.

 

Európsky parlament prežíva posledné týždne, pripomenul obyvateľom Krymu Mariani. "Po európskych voľbách určite uvidíme zmenu a možno s príchodom nových lídrov na Ukrajine a v Európe bude možné vybudovať nové vzťahy. A Európa začne presadzovať nezávislú politiku a nebude poslúchať vôľu Washingtonu," povedal politik     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies