Uganda po útoku na obchodné centrum v Keni posilnila bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 23 September 2013, 17:12 • 2 min
Uganda po útoku na obchodné centrum v Keni posilnila bezpečnostné opatrenia

KAMPALA - Uganda, ktorá podobne ako Keňa vyslala svojich vojakov do boja s islamskými militantmi v Somálsku, dnes uviedla, že posilnila bezpečnosť po útoku na kenské nákupné centrum, pri ktorom bolo zabitých najmenej 62 ľudí. K útoku sa prihlásilo somálske islamistické hnutie aš-Šabáb, ktoré vyhlásilo, že bude pokračovať v útokoch na krajinu dovtedy, kým Nairobi nestiahne svojich vojakov z južného Somálska.

slovakia

left justify in out

Posledný veľký útok uskutočnil somálsky aš-Šabab v Ugande v júli 2010. Dvojitý bombový útok zasiahol ľudí sledujúcich v televízii v reštaurácii finále Svetového poháru vo futbale a 77 ich zabil. "Všeobecne sme posilnili bezpečnosť, najmä pohraničnú bezpečnosť, aby sme utesnili všetky otvory na vstupných bodoch, ktoré by potenciálne mohli využiť tieto osoby," citovala agentúra Reuters hovorcu ugandskej armády Paddyho Ankundu. "Posilnili sme spoluprácu so susednými krajinami v oblasti výmeny informácií tajných služieb a vo všetkých ďalších oblastiach, v ktorých môžeme spolupracovať, aby sme porazili týchto teroristov," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies