UFC: Jiří Procházka vyzve šampióna Teixeiru

NETKY.SK • 23 Január 2022, 11:29 • 2 min
UFC: Jiří Procházka vyzve šampióna Teixeiru

Český MMA zápasník Jiří Procházka už o niekoľko mesiacov prepíše históriu. Stane sa totiž prvým českým bojovníkom, ktorý zabojuje o titul v najprestížnejšej organizácii sveta UFC.

slovakia

left justify in out

O titulovej šanci pre českého zástupcu sa hovorí od jeho májového triumfu nad Dominickom Reyesom. „Samuraj“ sa na turnaji UFC Vegas 25 objavil v hlavnom ťaháku a bývalého titulového vyzývateľa porazil v 2. kole po fantastickom lakti z otočky, čo sa predtým v UFC stalo len dvakrát. Procházka si navyše finančne polepšil, keďže získal dva bonusy vo výške 100 tisíc amerických dolárov.

 

 

Šampiónom v poloťažkej váhe bol v tom čase Jan Blachowicz, ktorý sa dokonca na svojom twitterovom účte vyjadril, že by chcel s Procházkom bojovať v meste Těšín, ležiacom na hraniciach Poľska a Českej republiky. Poľský držiteľ titulu však medzitým prišiel o opasok v zápase s Gloverom Teixeirom, a to na októbrovom podujatí UFC 267. Štyridsaťdvaročný Brazílčan sa po cennom skalpe stal druhým najstarším šampiónom v histórii UFC po Randym Coutureovi a svoj pás bude po prvýkrát obhajovať práve proti Procházkovi.

 

 

„Brazílsky šampión má pred sebou ďalšiu výzvu. Glover Teixeira vs Jiří Procházka 7.5 na turnaji UFC 274. Veľmi ťažká prvá obhajoba, ale rovnako náročná bola aj celá jeho kariéra,“ prezradil uznávaný žurnalista Brett Okamoto, ktorý má prostredníctvom televízie ESPN silné väzby na UFC a prezidenta Danu Whitea.

 

 

Miesto konania turnaja zatiaľ nepoznáme, hovorí sa však o brazílskom Riu. Všetko bude závisieť od aktuálnej pandemickej situácie. Procházka sa na zápas svedomito pripravuje, na konci januára dokonca odlieta do USA, kde bude trénovať s hviezdami UFC ako Henry Cejudo či Jon Jones.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies