UEFA určí Infantinovho nástupcu na výkonnom výbore 4. marca

NETKY.SK • 27 Február 2016, 12:06 • 2 min
UEFA určí Infantinovho nástupcu na výkonnom výbore 4. marca

ZÜRICH - Európska futbalová únia (UEFA) rozhodne o novom generálnom sekretárovi na zasadnutí výkonného výboru 4. marca. Ten na tomto poste nahradí Švajčiara Gianniho Infantina, ktorý sa v piatok 26. februára stal nástupcom Seppa Blattera na poste prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa platných noriem musí ukončiť Infantino pracovný pomer s UEFA okamžite. Očakáva sa, že na post generálneho sekretára na starom kontinente nastúpi Grék Theodore Theodoridis, ktorý Infantina doteraz zastupoval.

 

UEFA je tiež bez výkonného prezidenta. Bývalého legendárneho futbalistu Michela Platiniho z Francúzska suspendovala etická komisia FIFA zo všetkých funkcií na 6 rokov. Dočasným zastupujúcim šéfom futbalu na starom kontinente je tak skúsený Španiel Angel Maria Villar-Llona. UEFA sa rozhodla podporovať Platiniho až do doby, keď o jeho vine či nevine definitívne nerozhodne posledná odvolacia inštancia medzinárodný Športový arbitrážny súd v Lausanne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies