UEFA uložila tvrdé tresty pre Legiu Varšava

NETKY.SK • 19 September 2013, 16:30 • 2 min
UEFA uložila tvrdé tresty pre Legiu Varšava

VARŠAVA - Disciplinárna komisia UEFA tvrdo potrestala poľský futbalový klub Legia Varšava za výtržnosti fanúšikov. Tím zo štadióna na Lazienskej ulici 3 musí odohrať najbližší zápas Európskej ligy proti Apollonu Limassol bez prítomnosti divákov.

slovakia

left justify in out

UEFA mu navyše podmienečne uzavrela štadión na jeden súboj na obdobie piatich rokov a dala pokutu 150-tisíc eur. Legia pyká za správanie svojich fanúšikov v zápasoch predkôl Ligy majstrov proti Molde a Steaue Bukurešť.

Priaznivci poľského majstra predviedli v závere augusta proti rumunskej Steaue Bukurešť pútavú ohňovú šou, odpálili niekoľko rakiet a hádzali predmety na hraciu plochu. Legia tento duel odohrala na čiastočne uzavretom štadióne. Dôvodom bolo rasistické správanie fanúšikov varšavského klubu v stretnutí 2. predkola LM proti waleskému družstvu FC The New Saints (1:0). UEFA vtedy potrestala deväťnásobného poľského šampióna pokutou 30-tisíc eur a uzatvorením severnej tribúny počas spomenutej odvety play-off o postup do skupinovej fázy LM.

Legia sa proti trestu ešte môže odvolať. Na súboj s Apollonom má poľský klub nastúpiť 3. októbra. V kádri Legie figuruje aj slovenský brankár Dušan Kuciak. Informácie zverejnil web poľského denníka Przeglad Sportowy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies