Ľudovít Klein je prvý Slovák v UFC, súpera zdolal za 76 sekúnd

NETKY.SK • 27 September 2020, 08:06 • 2 min
Ľudovít Klein je prvý Slovák v UFC, súpera zdolal za 76 sekúnd

Úspešnú premiéru si pripísal Slovák Ľudovít Klein najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení.

slovakia

left justify in out

Abú Zabí - Bojovník Klein zvíťazil na podujatí UFC 253 v Abú Zabí v nedeľu ráno. V súboji knockoutoval Shanea Younga z Nového Zélandu po 76 sekundách. Bojovali spolu v tzv. perovej divízii.

Dvadsaťpäťročný Slovák si spočiatku Younga najprv prečítal. Následne ho po viacerých úderooch kopom na hlavu dostal na zem. Bol tak úspešný hneď v prvom zápase tohto rangu.

 

A to napriek tomu, že nesplnil váhový limit, ktorý prekročil o 1,8 kg. Štart mu nebol odopretý. Musel sa ale vzdať podielu zo svojho zárobku. Young s duelom súhlasil aj napriek tomu, že Klein bol mimo tzv. "catchweight".

 

 

Ľudovít Klein si v profesionálnej kariére pripísal sedemnásť triumfov a dve prehry. Od novembra 2017 sa teší len z výhier, keď vybojoval 8 úspechov. O dva roky starší bojovník z Nového Zélandu dosiahol  profesionálnu bilanciu 13-5, v UFC ho porazil úradujúci šampión perovej váhy Alexandrej Volkanovský. Následne dvakrát uspel, túto šnúru mu pretrhol slovenský bojovník.

 

"Je to pre veľká skúsenosť. Bol to môj sen. Som veľmi šťastný z tohto momentu," povedal po stretnutí pre youtube kanál MMA Yunkie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies