Učiteľ s diplomom má nižší plat ako zamestnanec s maturitou

NETKY.SK • 22 November 2015, 16:03 • 2 min
Učiteľ s diplomom má nižší plat ako zamestnanec s maturitou

BRATISLAVA - Platy učiteľov sú výrazne pod priemerom ľudí s vysokoškolským vzdelaním. Vyplýva to z dát portálu platy.sk, ktoré zverejnili tento týždeň.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu učiteľ materskej školy má priemerný hrubý mesačný plat na úrovni okolo 600 eur. Učiteľ na základnej umeleckej škole je na úrovni približne 654 eur. Pedagógovia na základnej škole zarábajú priemerne 762 eur, na strednej škole 791 eur. Naproti tomu priemerný hrubý mesačný plat zamestnanca strednej školy je približne na úrovni 804 eur. Zamestnanec s vysokoškolským vzdelaním zarába okolo 1102 eur.

 

"Každý kvalifikovaný učiteľ na základnej či strednej škole musí mať vysokoškolské vzdelanie. Ako vidíme, platy týchto kvalifikovaných zamestnancov sú výrazne pod priemerom ostatných pracujúcich s porovnateľným vzdelaním," uviedol produktový manažér portálu Platy.sk Miroslav Dravecký. Najvypuklejšie to badať v Bratislavskom kraji. "Preto sa netreba čudovať, že práve z hlavného mesta počuť nespokojných učiteľov najviac," dodal.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies