Účastníkmi predajných akcií šmejdov nie sú len dôchodcovia,ale aj mladí

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 14:21 • 2 min
Účastníkmi predajných akcií šmejdov nie sú len dôchodcovia,ale aj mladí

BRATISLAVA - Účastníkmi obchodno-predvádzacích a prezentačných akcií, na ktorých obchodníci používajúci agresívne predajné praktiky, tzv. šmejdi, ponúkajú tovar, už nie sú len dôchodcovia, ale čoraz častejšie aj mladí ľudia. Vyplýva to zo zistení Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI), o ktorých informovala jej ústredná riaditeľka Nadežda Machútová.

slovakia

left justify in out

"Začína sa meniť skladba kupujúcich a účastníkov akcií. Začínajú na ne chodiť aj mladí ľudia, čo sme prekvapení. Nie je už pravidlom, že účastníkmi akcií sú len starší občania, teda najzraniteľnejšia skupina ľudí. Toto je zaujímavé," priblížila.
     

Takýto posun vo vekovej skladbe účastníkov predajných akcií smerom k mladším ústredná riaditeľka SOI nevedela celkom vysvetliť. "Oni sú schopní napadnúť našich inšpektorov len preto, že im zakázali akciu a oni si preto nemôžu výhodne kúpiť za niekoľko tisíc eur tovar," poznamenala Machútová. Vtedy majú ľudia zo SOI podľa jej slov dojem, že chránia niekoho proti jeho vôli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies