Účasť na MS v Brazílii má 31 krajín, v hre ešte 1 miestenka

NETKY.SK • 20 November 2013, 10:27 • 2 min
Účasť na MS v Brazílii má 31 krajín, v hre ešte 1 miestenka

BRATISLAVA - V súčasnosti je známych už tridsaťjeden krajín s miestenkou na budúcoročné majstrovstvá sveta vo futbale v Brazílii (12. júna - 13. júla 2014), kde sa predstaví dovedna 32 tímov. Od stredy je známy predposledný účastník, stalo sa ním Mexiko.

slovakia

left justify in out

Istotu predstavenia sa na vrcholnom podujatí mala už vopred ako organizátor Brazília. V septembri si účasť na záverečnom turnaji MS vybojovali Argentína, USA, Kostarika, Taliansko a Holandsko, ešte v júni si štart zabezpečili z ázijskej časti eliminácie Japonsko, Austrália, Irán a Kórejská republika. V októbri pribudli Nemecko, Belgicko, Švajčiarsko, Bosna a Hercegovina, Rusko, Anglicko a Španielsko zo "starého kontinentu", z juhoamerickej kvalifikácie Kolumbia, Čile a Ekvádor a zo zóny CONCACAF Honduras. Počas minulého víkendu si účasť zaistili prví africkí účastníci Nigéria, Pobrežie Slonoviny a Kamerun. V utorok sa skompletizovala africká päťka postupom Ghany a Alžírska, ktorých doplnili ďalší štyria európski zástupcovia Grécko, Chorvátsko, Portugalsko a Francúzsko. 

O poslednom účastníkovi budúcoročného svetového šampionátu sa rozhodne v odvete interkontinentálnej baráže medzi Uruguajom a Jordánskom. Žreb skupinovej fázy záverečného turnaja MS 2014 sa uskutoční 6. decembra v Costa do Sauípe v brazílskom štáte Bahia. 

Prehľad istých účastníkov budúcoročných majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii (12. júna - 13. júla 2014): 
Brazília (organizátor), Japonsko, Austrália, Irán, Kórejská republika (postup z ázijskej kvalifikácie /AFC/), Argentína, Kolumbia, Čile, Ekvádor (postup z juhoamerickej kvalifikácie /CONMEBOL/), USA, Kostarika, Honduras, Mexiko (postup z kvalifikácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti /CONCACAF/), Taliansko, Holandsko, Nemecko, Belgicko, Švajčiarsko, Bosna a Hercegovina, Rusko, Anglicko, Španielsko, Grécko, Chorvátsko, Portugalsko, Francúzsko (postup z európskej kvalifikácie), Kamerun, Nigéria, Pobrežie Slonoviny, Ghana, Alžírsko (postup z africkej kvalifikácie) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies