U2 zverejnili obal albumu Songs of Innocence

NETKY.SK • 26 September 2014, 18:02 • 2 min
U2 zverejnili obal albumu Songs of Innocence

ÍRSKO - Írska kapela U2 zverejnila obal albumu Songs of Innocence, ktorý plánujú vydať 13. októbra. Formácia uviedla novinku na trh 9. septembra, pričom ju ponúkla zadarmo v digitálnej verzii na portáli iTunes.

slovakia

left justify in out

Na obale je čiernobiela fotografia, na ktorej bubeník kapely Larry Mullen Jr. objíma okolo pása 18-ročného syna. "Vždy sme boli v U2 ako akási komunita priateľov a rodiny. Songs Of Innocence je najintímnejší album, aký sme kedy urobili. S týmto počinom sme hľadali určitú surovosť, nahotu a osobitosť," uviedol líder kapely Bono na oficiálnej webstránke www.u2.com. 

Album Songs of Innocence vyjde aj v deluxe edícii na dvoch CD, či na dvoch vinyloch. Základná verzia štúdiovky obsahuje jedenásť skladieb, medzi ktorými je aj singel The Miracle (of Joey Ramone). 

 

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú trinásť štúdioviek. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Získali už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Kapela v súčasnosti plánuje vydať ďalší album Songs Of Experience. Termín vydania však zatiaľ neprezradili. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies