Heger prisľúbil pomoc Českej republike, ktorú zasiahlo tornádo. Na mieste zasahovali slovenskí hasiči a záchranári

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 06:35 • 2 min
Heger prisľúbil pomoc Českej republike, ktorú zasiahlo tornádo. Na mieste zasahovali slovenskí hasiči a záchranári

BRATISLAVA - Slovensko intenzívne komunikuje s českou stranou a na Morave, ktorú zasiahla mimoriadne silná búrka, zasahuje sedem slovenských sanitiek.

slovakia

left justify in out

K hraniciam sa ešte počas včerajšieho večera presunuli hasiči z Bratislavy a Trnavy. Rovnako bolo Slovensko pripravené pomáhať s príjmom pacientov podľa požiadaviek Českej republiky

 

 

Informoval o tom predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) na sociálnej sieti Facebook. Šéfom rezortov zdravotníctva, vnútra a obrany sa poďakoval za rýchlu reakciu a mobilizáciu všetkých zdravotných a záchranných zložiek, ktoré sa podieľajú na pomoci.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v príspevku uviedol, že je v kontakte s českým rezortným kolegom „a v prípade potreby sú naši vojaci pripravení okamžite pomôcť obyvateľom zasiahnutých obcí". Pomoc Česku deklaroval aj šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Českom sa prehnalo tornádo! Bolo lokalizované len kúsok od slovenských hraníc

 

 

„Českého ministra vnútra som informoval, že sme pripravení pomôcť, akokoľvek budeme vedieť a môcť," napísal na sociálnej sieti.

Južnú Moravu vo štvrtok (24. júna) zasiahli silné búrky, počas ktorých sa pravdepodobne objavilo aj tornádo. Veterný vír, ktorý sa prehnal Břeclavskom a Hodonínskom, zanechal obrovské škody a podľa českých médií stovky zranených i obete na životoch.
 

Prečítajte si tiež: Prezidentka zaželala ľuďom zasiahnutých tornádom na Južnej Morave veľa síl. Zároveň ocenila súčinnosť slovenských zdravotníkov

 

Univerzitná nemocnica v Bratislave je pripravená prijať zranených pacientov podľa požiadaviek českej strany. Rovnako sú pripravené prijať pacientov aj nemocnice na Myjave, v Skalici a Malackách. Informovalo ministerstvo zdravotníctva. Do zasiahnutej oblasti vyslalo 11 sanitiek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies