Výrobca najluxusnejších parfémov pomôže s výrobou dezinfekcie na ruky

NETKY.SK • 18 Marec 2020, 21:00 • 2 min
Výrobca najluxusnejších parfémov pomôže s výrobou dezinfekcie na ruky

Luxusné značky sa nezaujímajú iba o zisky, ale aj o dobro na planéte, pripájajú sa tak k boju proti šíreniu nového koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Továrne vo Francúzsku, ktoré bežne vyrábajú parfémy a kozmetiku pre exkluzívne značky ako Christian Dior, Guerlain a Parfums Givenchy, prešli k výrobe dezinfekčného gélu a zároveň chcú distribuovať gél na dezinfekciu rúk bezplatne do francúzskych nemocníc. 

 

Dior dezinfekčný gél?

Hovorca parížskeho nemocničného systému pre The Guardian povedal, že sanitizér ešte nedošiel. LVMH, francúzsky luxusný gigant, ktorý vlastní tieto značky, oznámila plán 15. marca a podľa The Guardian má v úmysle vyprodukovať až 12 metrických ton dezinfekčného prostriedku na ruky vo svojich troch francúzskych zariadeniach už tento týždeň.

 

 

Pomôžu aj automobilové značky

V Spojenom kráľovstve britský premiér Boris Johnson požiadal výrobcov vrátane Rolls Royce, Ford a Honda, aby vyrábali lekárske vybavenia, ako sú napríklad ventilátory.

 

Rolls Royce, ktorý stavia prúdové motory pre klientov ako Boeing a Airbus (Rolls-Royce Motor Cars je vo vlastníctve spoločnosti BMW samostatne), uviedol prostredníctvom hovorcu, že britská vláda skúma spôsoby, ako by podnikanie mohlo pomôcť pri pomoci s Covid-19.

 

"Keď formujeme svoje plány, radi by sme urobili všetko, čo je v našich silách, aby sme pomohli vláde a krajine v tejto dobe a budeme sa snažiť poskytnúť akúkoľvek praktickú pomoc, ktorú môžeme," uviedol hovorca v e-mailovom vyhlásení.

 

Úsilie poukazuje na to, ako sa kríza koronavírusu stupňuje vo Veľkej Británii a krajinách po celej Európe. V Číne, kde došlo k prepuknutiu choroby, sa vo februári niekoľko spoločností preorientovalo na výrobu zdravotníckych potrieb popri bežnom tovare.

 

Podobné to bolo aj počas vojny

Napríklad spoločnosť Foxconn, ktorá zostavuje telefóny iPhone spoločnosti Apple, ako aj výrobcovia automobilov Shanghai General Motors Wuling a BYD, začali vyrábať ochranné masky. V Japonsku medzitým musela spoločnosť Sharp začiatkom marca začať vyrábať masky v jednom zo svojich zariadení na výrobu televízorov.

 

Hoci spoločnosti často prispievajú, keď v ich mestách alebo krajinách dôjde ku katastrofám, zvyčajne ponúkajú peniaze. Spoločnosti ako Facebook, Apple a H&M prispeli rôznymi darmi na pomoc pri koronavírusovej kríze.

 

 

Je menej bežné, že spoločnosti menia výrobky, ktoré vyrábajú, aby pomohli národnému úsiliu. Ako zdôraznila novinárka módy Jasmin Malik Chua na Twitteri, k takémuto úsiliu zvyčajne dochádza počas vojny, ako keď sa tvorcovia bielizne alebo hodvábu presunuli v druhej svetovej vojne k výrobe maskovacích sietí a padákov. Tieto aktuálne projekty odrážajú mimoriadnu veľkosť vplyvu koronavírusu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies