U našich susedov dochádza k veľkej zmene v súvislosti s koronavírusom

NETKY.SK • 26 Júl 2022, 18:8 • 2 min
U našich susedov dochádza k veľkej zmene v súvislosti s koronavírusom

VIEDEŇ - Rakúsko od 1. augusta ruší karanténu pre osoby nakazené novým koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii vo Viedni minister zdravotníctva Johannes Rauch. Infikované osoby s pozitívnym testom na ochorenie Covid 19, ktoré sa necítia choro, tak budú môcť vychádzať z domu, avšak musia nosiť respirátor typu FFP2. Ten si môžu dať dole, len ak sa nachádzajú v prírode a minimálne dve metre od nich nie sú nijakí ľudia.

 

Prečítajte si aj: Minister Mikulec s dôležitým posolstvom. Komu sa v ňom prihovára?

 

img

 

Od 1. augusta budú môcť nakazení ľudia taktiež byť na pracovisku, takisto s respirátorom. To neplatí pre profesie, kde by respirátor znemožňoval výkon práce, ako napríklad u logopédov. Rauch pred novinármi povedal, že v súčasnosti ide o novú fázu pandémie, v ktorej sú nástroje boja proti covidu vo forme očkovania a liečiv k dispozícii.

      

K zrušeniu povinnej karantény pre infikovaných Rakúsko pristúpilo aj vzhľadom na psychické a sociálne dôsledky koronavírusovej krízy, zdôvodnil. Zároveň však vyzval obyvateľov, aby boli naďalej opatrní: Kto je chorý, zostane doma."
     

img

 

Momentálne platí v Rakúsku po potvrdení nákazy minimálne päťdňová izolácia. Sedemdňová incidencia nákazy predstavuje v Rakúsku v súčasnosti 900 prípadov na 100 000 obyvateľov. V porovnaní s letným obdobím vlani je aktuálne v nemocniciach hospitalizovaných omnoho viac pacientov s covidom.

 

Rakúsku vládu za toto rozhodnutie však krititujú spolkové časti Viedeň, Burgenland a Korutánsko. Lekárska komora žiada doplňujúce opatrenia.      

 

Zo sveta: Rusi končia medzinárodnú spoluprácu, zariadia sa po svojom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona