Polícia upozorňuje na ďalší hoax. Blud o plastovom snehu, ktorí "vyplodila" pani Lelkesová, zdieľali tisícky ľudí!

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 9:15 • 2 min
Polícia upozorňuje na ďalší hoax. Blud o plastovom snehu, ktorí "vyplodila" pani Lelkesová, zdieľali tisícky ľudí!

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje na hoax o umelom snehu. Viac ako 2-tisíc ľudí zdieľalo hoax, v ktorom žena tvrdí, že napadnutý sneh je plast!

slovakia

left justify in out

Informuje o tom plícia na svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR. Policajti upozorňujú, že za týmto hoaxom je len meteorologický jav, ktorý priblížila meteorologička Miriam Jarošová.

 

Podľa nej je počasie na Slovensku už niekoľko dní ovplyvňuje prúdenie morského arktického vzduchu za studeným frontom, ktorý prechádzal v uplynulých dňoch cez územie Slovenska.

 

Dodala, že vzduchu je studený, vlhký, labilný, a často sa v ňom preto tvoria prehánky, ktoré sú vzhľadom na teplotu vzduchu prevažne snehové.

 



„Sneh má množstvo podôb, ktoré závisia od teplotného zvrstvenia atmosféry, jednoducho povedané - súvisia so zmenou teploty vzduchu s výškou. Či bude padať bežná snehová vločka, alebo niečo tvrdšie, závisí od rýchlosti pohybov vo vzduchu, jeho teploty a množstva vodnej pary v ňom,“ vysvetlila meteorologička.

 

Jarošová dodala, že pohyby vedúce k tvorbe zrážok sa v týchto dňoch odohrávajú v chladnom vzduchu, tvoriace sa zrážky sú tuhého skupenstva - sneh, snehové zrná (malé biele a nepriehľadné ľadové častice podobné snehu), snehové krúpky – biele nepriehľadné ľadové častice kuželovitého alebo zaobleného tvaru, ktoré pri dopade na zemský povrch môžu odskakovať.

 

Doplnila, že tieto snehové krúpky sa často vyskytujú pri prízemných teplotách vzduchu okolo 0°C pri snehových prehánkach, ktoré sa v plynulých dňoch tvorili veľmi často na Slovensku aj v nížinách krajiny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona