REPORTÁŽ Vianoce s Ottom Weiterom. Prvé s novou partnerkou budú konečne veselé

NETKY.SK • 25 December 2021, 08:00 • 2 min
REPORTÁŽ Vianoce s Ottom Weiterom. Prvé s novou partnerkou budú konečne veselé

Pred rokom zlomený a chorý muž, nielen fyzicky, ale aj psychicky zrútený z nečakanej náhlej smrti manželky Andrey, Otto Weiter, sa opäť usmieva. A hneď z niekoľkých dôvodov.

slovakia

left justify in out

 

 

Srdce, ktoré pracuje na 35 percent je podporované strojčekom, no spevák s potešením konštatuje, že od inštalácie sa ani raz nemusel zapnúť, aby podporil prácu srdiečka. Do života mu vstúpilo nielen zlepšené zdravie, ale aj nová žena ako spevácka partnerka, aj ako nová láska. Počas nášho rozhovoru sedela v obývačke v dome v Zálesí, kde sa už zabývala aj so svojím 15-ročným synom a občas sa zapojila do rozhovoru.

 

„Minulé Vianoce, pol roka po Andrejkinom odchode, boli pre mňa doslova strašné,“ spúšťa príval slov so zármutkom a chvejúcim sa hlasom Otto.

 

„Sám som prišiel krátko pred nimi z nemocnice, mal som zdravotné i psychické problémy a zažil som prvý raz v živote Vianoce, kedy som bol úplne sám. Nič ma nebavilo, nechcel som nikoho vidieť, hoci pôvodne som mal Vianoce prežívať s Andrejkinou rodinou, dostal som vysoké horúčky a radšej som sa izoloval.“

 

Otto ešte prezradil, že v dome, ktorý je teraz krásne vysvietený, vyzdobený a znie v ňom ženský veselý zamilovaný hlas, ničím nepripomínal Vianoce. Bol bez jediného svetielka, stromčeka či sviečky. Prinášame vám video rozhovor z návštevy v úplne celom znení, ale aby sme vás predsa len nalákali, aké témy sme s dvojicou Ottom Weiterom a Petrou Maxin preberali, prinášame aj úryvky z neho.

 

img

 

Láska prišla nečakane 

 

Petra Maxin nám prezradila, ako medzi nimi vznikla láska, ako sa z pracovného vzťahu prehupli do osobného.

 

„Bolo to neplánované, neočakávané, najmä aj z našej strany, pretože naozaj sme sa sústredili na prácu,“  hovorí Petra po tom, čo jej Otto dal so smiechom slovo. 

 

„Ako sme  sa bližšie spoznávali a zbližovali, aj ako ľudia, tak nejak prosto jedného krásneho dňa prišla prvá pusa a obaja sme z toho boli takí prekvapení, že najbližšie dva dni sme sa nedokázali k sebe ani priblížiť...“ Vraj dokonca váhali, či to bol správny krok. Ešte skôr ako dvojica naozaj spolu začala žiť, médiami už prebiehali informácie, že párik je zamilovaný, že Otto rýchlo zabudol na Andrejku – mimochodom hovorí, že na sedemnásť spoločných rokov nezabudne nikdy a v jeho srdiečku Andrejka svoje pevné miesto. Za deň svojej lásky s Petrou vyhlásila dvojica 1. jún 2020.

 

Výbuchy plaču má dodnes

 

Otto síce navonok pôsobí ako tvrdý muž, no zdá sa, že opak je pravdou. Petra sa často aj teraz zobudí, zistí, že miesto vedľa nej v spálni na poschodí je prázdne a hneď vie, kde Otta nájde. Sedieť zadumaného v obývačke na gauči so slzami v očiach. Otto jej pripisuje veľkú zásluhu na tom, že sa dnes dokáže koncentrovať na prácu a na život.

 

„Pravdou je, že ma držala od začiatku nad vodou, vedela, že je to so mnou zlé psychicky, a tieto veci nás zblížili ľudsky, lebo pracovne sme si rozumeli, dá sa povedať od začiatku,“ prezrádza Otto, čo zaimponovalo na Petre jemu.

 

„Bola tu de facto cudzí človek, bez slov mi upratala, alebo prišla s nákupom a navarila, keď videla, že som na tom psychicky naozaj zle, a to som bol veľmi zle. Držala ma z tej ľudskej stránky a musím povedať, že som jej vďačný.“  Petra počas nášho rozhovoru chvíľami ťažko zadržiavala slzy, lebo spomínala na časy, keď chcel pracovať bez jedla, ale nedovolila mu to, kým sa nenajedol. Práca mu pomáhala zabúdať, ale Petra ho presvedčila, že sa najprv musí sa dať dokopy a až potom môže pracovať.

 

img

 

Vianoce budú veselé

 

Otto nebude sám. Priznáva, že dnes má dve dcéry a syna Lea, Petrinho syna z prvého manželstva, ale Otto ho prijal za svojho. Takže na Vianoce by mala prísť dcéra Andrea s priateľom z Brna, syn Leo a Petrini rodičia. Petra má z východného Slovenska predsa len trochu iné zvyky, na aké bol Otto zvyknutý s manželkou Andrejkou, čo sa samozrejme ukáže počas sviatkov v Zálesí.

 

Mohlo by vás zaujímať: Zverejnili nominácie na Krištáľové krídlo za rok 2021

 

Predtým mávali dva šaláty, jeden robil Otto, jeden priniesla Andrejkina mama z Brna, kapra robili na masle, na druhý deň bola. morka, ktorú skvele robil manžel Andrejkinej mamy. Petra s Ottom zažili príjemné šoky, keď sa začali rozprávať o zvykoch a jedlách. Tak Petra priniesla šošovicovú polievku, ktorú Otto nikdy nerobil ani s rodičmi, ani s Andrejkou, po polievke hrachová kaša, potom kapustnica s pirohami, zemiakový šalát s rybou, ale nie kapra, no teraz vraj kapor bude. Ako napokon skombinovali chute východu a západu sa dozviete už vo videu. Obe strany sa zhodli aspoň na oblátkach s medom.

 

img

 

Stretnutie s Petrinými rodičmi bolo?

 

Tu sme sa v rozhovore trochu zamotali, ako neprezradíme, to si musíte pozrieť... V každom prípade sa Otto s Petrinými rodičmi pozná a prijali ho... Hodnotí ich aj Otto, ale prezradíme aspoň jednu vec, že Otto nechce, aby bola Petra po maminke, ktorá je vraj veľmi výrečná. Zaujímavo reagovali aj Petrini rodičia na prvé články o Petre a Ottovi a rovnako na situáciu, keď im oznámili, že tie články v novinách sú pravdivé. Mamka bola zaskočená vekovým rozdielom, ale Petra ju ubezpečila, že to je všetko v pohode.

A na záver – bude svadba? Aj to nám prezradia vo videu...

 

Prečítajte si: REPORTÁŽ „Nikdy sa nikoho nepýtam – ako sa máš, ale robím všetko preto, aby sa ľudia v mojej prítomnosti cítili dobre.“

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies