Do kín prichádza poriadne drsný horor Evil Dead: Vzostup zla

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 12:15 • 2 min
Do kín prichádza poriadne drsný horor Evil Dead: Vzostup zla

Prví slovenskí diváci mali možnosť v predpremiérach vidieť film Evil Dead: Vzostup zla (Evil Dead Rise). Nadšenými ohlasmi sprevádzaný horor prináša na plátna príbeh rodiny, ktorú začne ohrozovať démon, vyvolaný prastarou knihou mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Diváci na hororovej novinke chvália jej nekompromisnosť, ponurú atmosféru, charizmatické obsadenie aj technické spracovanie. Mnohí hovoria nielen o najlepšom tohtoročnom horore, ale aj o najlepšom žánrovom prírastku posledných rokov. 

 

Hlavnou hrdinkou je cestovateľka Beth, ktorá sa v príbehu rozhodne navštíviť svoju staršiu sestru Ellie. Tá sama vychováva svoje tri deti v malom byte v paneláku v Los Angeles, ktorý sa stane dejiskom nečakaných hrôz. Návšteva sa vyhrotí nečakaný objavom tajomnej knihy Necronomicon, ktorá vyvolá prastaré zlo a v budove rozpúta peklo. Keď starostlivú Ellie posadne neľútostný démon, jej blízki musia bojovať o prežitie a čeliť tej najhoršej verzii rodiny, akú si len môže človek predstaviť.

 

img

 zlo, ktoré neberie ohľady na nikoho

 

Režisér a scenárista Lee Cronin má za sebou viacero oceňovaných krátkych filmov a celovečerný debut Diera v zemi (The Hole in the Ground) z roku 2019. V nich preukázal svoj talent a štúdio Warner Bros. sa mu preto nebálo zveriť do rúk nový diel kultovej ságy Evil Dead. Cronin vymyslel a zrežíroval film, ktorý stojí samostatne a pre jeho pozretie nie je potrebná znalosť pôvodnej série. Do slovenských kín ho okrem ohlasov z predpremiér sprevádzajú aj chválospevy zo svetových festivalov. Hororových fanúšikov a fanúšičky zrejme poteší informácia, že viacero divákov neunieslo mieru drsnosti a z premietaní odišlo.

 

„Vo filme sme použili sme 6 500 litrov krvi,“ spomína režisér. „Je to skutočná, lepkavá, pre film uvarená krv. Museli sme si prenajať priemyselnú kuchyňu, udržiavať krv čerstvú a  mať možnosť ju ohrievať, pretože naše postavy sú ňou doslova pokryté. Tá tekutina si vyžadovala veľa starostlivosti. Chcel som, aby sa krv stala jednou z postáv, takže bolo dôležité udržiavať jej mazľavosť a vzhľad v ideálnom stave.“ 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies