Tvorcovi seriálu Mad Men udelia medzinárodnú cenu Emmy

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 17:30 • 2 min
Tvorcovi seriálu Mad Men udelia medzinárodnú cenu Emmy

USA - Americkému scenáristovi, režisérovi a producentovi Matthewovi Weinerovi udelia International Emmy Founders Award.

slovakia

left justify in out

Oznámili to predstavitelia Medzinárodnej akadémie televíznych umení a vied. Štyridsaťosemročný scenárista si ocenenie prevezme na 42. ročníku medzinárodných cien Emmy, ktoré sa uskutočnia 24. novembra v New Yorku.

 

"So seriálom Mad Men Matthew Weiner zmenil tvorbu historických seriálov a vytvoril globálny kultúrny fenomén, ktorý dramaticky zmenil televíziu," uviedol prezident a výkonný riaditeľ akadémie Bruce L. Paisner. "Tešíme sa, že vzdáme hold jeho talentu týždne predtým, ako sa seriál skončí," dodal. 

 

Matthew Weiner sa scenáristicky podieľal aj na seriáloch Holá pravda (1995-1998), Becker (1998-2004) a Sopranovci (1999-2007). Je držiteľom deviatich cien Emmy, z čoho až sedem bolo za spomínaný seriál Mad Men (2007). Ten má na konte ďalšie tri Zlaté glóbusy v kategórii Najlepší televízny seriál - dráma, päť cien AFI či dve ceny BAFTA. Finále seriálu majú odvysielať budúcu jar. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies