Pellegrini: Keby som bol premiérom, mali by sme zaočkovaných vyše 50 percent ľudí

NETKY.SK • 20 Jún 2021, 17:12 • 2 min
Pellegrini: Keby som bol premiérom, mali by sme zaočkovaných vyše 50 percent ľudí

BRATISLAVA - Pellegrini a Budaj sa vzájomne zhodli, že obaja nie sú za povinné očkovanie proti koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Minister životného prostredia Ján Budaj naznačil v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo, že mobilná aplikácia typu ekaranténa by mohla na Slovensku fungovať od 1. júla. Bližšie o tom podľa neho bude informovať Ústredný krízový štáb. 

 

img

 

Peter Pellegrini zase vyčítal vláde, že na vytvorenie aplikácie mala rok, no doteraz nefunguje. Obaja sa však vzájomne zhodli na tom, že nie sú za povinné očkovanie.

 

Prečítajte si: Robert Fico: Pre deštrukciu právneho štátu žiadame stretnutie s Ursulou Von der Leyen

 

Budaj dokonca pripustil, že ak bude situácia dramaticky zlá, vláda bude musieť nejako konať. Nateraz ale podporuje kroky na zvýšenie záujmu o očkovanie.

 

img

 

Pellegrini reagoval a vyhlásil, že keby bol premiérom on, Slovensko by už dnes malo zaočkovaných vyše 50 percent obyvateľov. On samotný pritom s očkovaním váha a taktiež k nemu nevyzval ani svojich voličov.

 

Budaj si o Delte myslí, že na jeho možný príchod sa nemohla krajina pripraviť dopredu, pretože nepoznali jeho presné parametre. Dodal, že vláda zvolala ÚKŠ a ten sa bude snažiť čo najlepšie pripraviť a následne občanom predstaviť ochranu krajiny pred treťou vlnou pandémie.

 

Na otázku, či po lete vláda bude posielať ľudí do povinnej štátnej karantény, odpovedal, že nechce nič prezrádzať. „Vláda bude nútená urobiť opatrenia,“ ktoré podľa neho budú určite realistické. Pellegrini ho vyzval, aby nebalamutil ľudí, že opatrenia na ochranu hraníc majú súvis s rôznymi variantmi koronavírusu.

 

„To nemá s tým nič. Už rok nemáme žiadnu mobilnú aplikáciu, takzvanú ekaranténu alebo ehranicu. Ministerka Remišová na to kúpila košickú firmu, štátnu, kde platíme milióny na mzdy, nič. Richard Sulík si to zobral pod palec, že za niekoľko mesiacov to bude mať hotové, nič,“ ozrejmil pellegrini s tým, že si myslí, že keď vláda nechala deravé hranice pred rokom, počas Vianoc, urobí tak aj teraz.

 

Súvisiaci článok: Pellegrini odmieta tvrdenie, že sa dal tajne zaočkovať

 

Pellegrini skritizoval aj to, že Igor Matovič doteraz nie je zaočkovaný. Na čo pripustil aj Budaj, že Matovič by nemal otáľať. „U politika je to zodpovednosť, aj u vás, pán Pellegrini,“ dodal.

 

„Ak tu bude zlá situácia, tak to bude vďaka vašej neschopnosti, vašej vlády. Nie vďaka mne,“ reagoval Pellegrini. Pripomenul aj to, že to bol práve on, kto bol v začiatkoch pandémie premiérom a musel prijímať ťažké rozhodnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies