Preteky v Montreale boli pre viacerých náročné, ako si počínal Peter Sagan?

NETKY.SK • 16 September 2019, 7:56 • 2 min
Preteky v Montreale boli pre viacerých náročné, ako si počínal Peter Sagan?

MONTREAl - Belgičan Greg van Avermaet to opäť dokázal. Už po druhýkrát v kariére sa mu podarilo vyhrať na jednych z dvoch najväčších cyklistických pretekov v Kanade Grand Prix Cycliste de Montreal. Jazdec tímu CCC predstihol v záverečnom špurte Taliana Diega Ulissiho z UAE Team Emirates, tretí finišoval Španiel Ivan Garcia Cortina (Bahrain-Merida).

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant Peter Sagan obsadil 18. miesto so stratou 12 sekúnd na víťaza, keď mu bohužiaľ v záverečnom stúpaní došli sily. Príliš veľa ich spotreboval, aby dostihol Francúza Juliana Alaphilippea, ktorý sa dostal do úniku.

 

 

"Ako som očakával, Grand Prix de Montreal boli náročné preteky, no opäť raz odviedol náš tím excelentnú prácu a na začiatku záverečného kola som bol v dobrej pozícii," hodnotil preteky Sagan. "Cítil som sa dobre, dokázal som odpovedať na mnohé útoky v záverečných kilometroch a na poslednom stúpaní, keď som sám dokázal uzavrieť medzeru na útočiacich jazdcov." Toto úsilie ho však podľa vyjadrenia stálo množstvo síl a v dôsledku toho mu následne chýbala v nohách energia, aby mohol zabojovať o prípadné víťazstvo v šprinte. 

 

 

"Samozrejme, rád by som finišoval na lepšom mieste, no cítim sa sebavedomý pred ďalšími pretekmi, ktoré ma čakajú," uviedol trojnásobný majster sveta pre webovú stránku svojho tímu Bora-Hansgrohe.

 

 

Grand Prix de Montreal:

1. Greg Van Avermaet (Belg./CCC) 6:09:38 h., 2. Diego Ulissi (Tal./UAE Team Emirates), 3. Ivan Garcia Cortina (Šp./Bahrain-Merida), 4. Tim Wellens (Belg./Lotto-Soudal), 5. Michael Valgren (Dán./Dimension Data), 6. Kristian Sbaragli (Tal./Israel Cycling Academy), 7. Rui Alberto Faria da Costa (Portug./UAE Team Emirates), 8. Michael Woods (Kan./EF Education First), 9. Nans Peters (Fr./AG2R La Mondiale), 10. Bauke Mollema (Hol./Trek - Segafredo) všetci rovnaký čas ako víťaz, ..., 18. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +12 s

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona