Tvárou Bratislava Fashion Weekend 2013 sa stala Viera Schottertová

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 20:27 • 2 min
Tvárou Bratislava Fashion Weekend 2013 sa stala Viera Schottertová

BRATISLAVA - Tvárou tretieho ročníka módneho projektu Bratislava Fashion Weekend sa stala slovenská topmodelka Viera Schottertová, ktorá preberie štafetu po Simone Krainovej.

slovakia

left justify in out

Schottertová v roku 1997 ako 15-ročná vyhrala prestížnu modelingovú súťaž, ktorá jej otvorila dvere do sveta módy, a krátko po tom sa odsťahovala do New Yorku, kde žila 12 rokov. Počas svojej úspešnej kariéry pracovala pre rôzne svetoznáme značky ako Chanel, Armani, Gant či Victoria’s Secret. Spolu s Karolinou Kurkovou sú tiež jediné z českých a slovenských modeliek, ktoré sa stali tvárami celosvetovej kampane značky Mango. “Bratislava Fashion Weekend 2013 je po dlhej dobe prvým slovenským projektom, do ktorého som sa rozhodla zapojiť. Presvedčil ma svojou víziou, poslaním, a hlavne vysokou profesionálnou úrovňou. Som rada, že formát svetových fashion weekov sa dostáva aj do našich končín,“ vyjadrila sa.

Bratislava Fashion Weekend sa zameriava na podporu lokálneho módneho trhu a preto sa diváci môžu tešiť predovšetkým na prehliadky slovenských návrhárov. Medzi nimi nebudú chýbať známe tváre ako sú Marcel Holubec, Petra Poórová, Lukáš Kimlička, Lenka Sršňová či Fero Mikloško, ktorý na vlaňajšom ročníku zaujal svojou výročnou kolekciou. “Publiku BFW 2013 predstavím opäť dve originálne kolekcie - dámsku a pánsku - pre obdobie jeseň a zima, typické výraznejšími materiálmi, vrstvením a zdobením. Samozrejme, nebude chýbať ani prekvapenie", uviedol Mikloško. Novinkou v programe BFW 2013 bude charitatívny bazár s Kvapkou nádeje, do ktorého sa môžu zapojiť zúčastnení návrhári, módne značky i známe osobnosti.

Aj tento rok sa módne prehliadky budú konať v štýlovom stane s kapacitou 600 osôb na nábreží Dunaja pri obchodnom centre Eurovea, ktoré je hlavným partnerom projektu. Oproti minulému roku sa priestor pre prezentáciu módy, krásy a štýlu ešte zväčší - rozšíri sa priestor Fashion Lounge, pribudne predajný showroom a program obohatia rôzne výstavy a diskusné panely.

Okrem už etablovaných slovenských dizajnérov priestor dostanú aj tí začínajúci. Záverečný večer BFW 2013 bude venovaný práve im. “Súčasťou projektu BFW je súťaž pre mladých módnych tvorcov nazvaná START-UP. Ich tvorbu bude možné vidieť priamo na móle v Prahe i Bratislave, čím skutočne naplníme našu víziu podpory mladých talentov,“ povedala kreatívna riaditeľka BFW Olo Křížová. “Diváci budú môcť čerpať inšpiráciu aj od zahraničných hostí a známych osobností zo sveta módy. Rozhodne je na čo sa tešiť,“ vyhlásila. Maratón módy si slovenskí priaznivci môžu vychutnať od 3. do 6. októbra 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies