Bol aj v Kazachstane a naučil sa, že pre vnútornú pohodu je dôležité aj toto

NETKY.SK • 16 September 2020, 21:17 • 2 min
Bol aj v Kazachstane a naučil sa, že pre vnútornú pohodu je dôležité aj toto

Altruizmus nie je len pekne znejúci pojem, snaha pomôcť druhým môže prispieť aj športovcom a nasmerovať ich k lepším výkonom.

slovakia

left justify in out

Dostaneš len to, čo dáš, zvykne sa hovoriť v súvisosti s dobročinnosťou. Banskobystrický hokejový útočník Martin Kriška si okrem pôsobenia v rodnom Liptovskom Mikuláši zahral aj v Košiciach, Martine, Bardejove. No zažil aj hokejovú exotiku, keď štyri sezóny hral za kazašský klub Arlan Kokshetau.

 

Už hokejovo ostrieľaný útočník si však uvedomuje aj dôležitú oblasť športovca, ktorou je altruizmus či dobročinnosť. Tesne po zápase Kaufland Cupu medzi Detvou a Banskou Bystricou, ktorý zverenci Norberta Javorčíka v samom závere dvomi gólmi vyrovnali na 4:4, prezradil, kto to je kabíne aktuálnych majstrov Slovenska najväčším zabávačom a burcovačom.

 

 

„Myslím si, že kabína okrem mňa, Ďatla, Češa a Biricu, sú tam všetci mladí chalani. Partia je v pohode, super, žiadne zloby sa tam nerobia. A zabávačov? Vždy sa niekto nájde, takže takto jedného vypichnúť je ťažko,“ prezradil o Ivanovi Ďatelinkovi, Matejovi Češíkovi a Marekovi Birovi s dôvetkom, že ide o výbornú partiu. Kriška verí, že toto budú stále potvrdzovať aj na ľade.

 

Rodák z Liptovského Mikuláša si uvedomuje, že o kolektív je potrebné neustále sa starať, preto by privítal aj podobné aktivity, aké urobili detvianski hokejisti na čele s bývalým hráčom Banskej Bystrice Jánom Sýkorom. Kriška bol z toho najprv pozitívne prekvapený, dozvedel sa to od nás. „Nepočul som túto informáciu, ale, samozrejme, ak bude nejaká možnosť, určite sa sami zoberieme,“ dodal.

 

 

36-ročný útočník je pripravený pomôcť v rôznych oblastiach a považuje to za dôležité aj pre psychickú pohodu. „Všetci sme ľudia a chceme pomáhať kým môžeme, kým sme zdraví, máme mladé ruky, nohy, takže nevidím v tom žiadny problém.“

 

Mravný princíp, ktorý sa prejavuje nezištnou pomocou, mu môže pomôcť aj hokejovo, je o tom presvedčený, preto ho ani príliš netrápi, ako rozhodne Norbert Javorčík o jeho zaradení do jednotlivých hráčskych formácií. „Na to je tam tréner. Kde jedného, druhého, tretieho dá, tak tam hráme. Nie je to problém,“ prezradil s pokojom v hlase.

 

 

Lipták dodal, že aktuálna zostava s Winquistom a Lamperom je tiež pre neho veľmi výhodná. „Teraz som hral s Joshom a Lampim, výborne si rozumieme, či na ľade, aj mimo, takže nemám s týmto žiadny problém, som rád. A vravím, ak dá inde, budem hrať inde. To je úplne jedno, všetci sme hokejisti a sme z mäsa a kostí a nevyberáme si, kto s kým bude hrať,“ uzavrel Martin Kriška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona