GAMING Take-Two mieri s akvizíciou Zynga na mobilný trh

NETKY.SK • 11 Január 2022, 10:05 • 2 min
GAMING Take-Two mieri s akvizíciou Zynga na mobilný trh

Herný vývojár a distribútor Take-Two Interactive kúpi konkurenčnú firmu Zynga za 12,7 miliardy USD. Kúpna cena je o 64 % vyššia v porovnaní s trhovou kapitalizáciou Zynga. Ide o jednu z najväčších akvizícií v hernom priemysle.

slovakia

left justify in out

Take-Two, známa hernými titulmi ako Grand Theft Auto, Red Dead Redemption alebo Civilization, ponúkla za akciu Zynga 9,86 USD, čo je takmer o dve tretiny viac v porovnaní s jej piatkovou (7. 1.) zatváracou cenou. Akcie spoločnosti Zynga, ktorá sa zameriava na hry pre smartfóny, sa po oznámení akvizície prudko posilnili. Naopak, akcie Take-Two stratili takmer 9 %.

 

 

Podielnici spoločnosti Zynga, ktorá sa preslávila hrou Farmville, by mali za akciu dostať 3,50 USD v hotovosti a 6,36 USD v akciách Take-Two. Zynga má časy najväčšej slávy dávno za sebou. V 3. kvartáli 2021 zaznamenala stratu 42 miliónov USD pri tržbách 705 miliónov USD. Akvizíciou chce Take-Two podporiť svoju pozíciu v sektore hier pre smartfóny. Transakciu by mali zrealizovať do júna.

 

Možno vás zaujme: GAMING Humble Bundle spája distribúciu herného a digitálneho obsahu s charitatívnou činnosťou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies