Tusk: Problém s utečencami vyrieši nová politika ich posielania nazad

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 09:47 • 2 min
Tusk: Problém s utečencami vyrieši nová politika ich posielania nazad

VARŠAVA - Európska únia nemôže prijať všetkých utečencov prúdiacich k jej brehom a na vyrovnanie sa s týmto problémom musí vypracovať novú politiku ich návratu, povedal dnes predseda Európskej rady Donald Tusk.

slovakia

left justify in out

"Som realistický a myslím si, že v prvom rade musíme vypracovať politiku ich návratu, ktorá bude politikou ich posielania nazad," povedal Tusk v rozhovore pre denník Polska The Times, z ktorého citovala agentúra Reuters.

 

"Zodpovedne môžem povedať, že vieme hovoriť iba o prijatí stanovenej skupiny utečencov..," vysvetlil Tusk. "Tí, ktorí tvrdia, aby sme otvorili dvere úplne, sú cynickí, pretože vieme, že to nie je možné."

 

Séria tragických nešťastí, keď pri pokuse preplaviť sa v preplnených a nestabilných člnoch do Európy zahynuli v Stredozemnom mori stovky utečencov zo severnej Afriky, upriamila pozornosť medzinárodného spoločenstva na problematiku ľudí utekajúcich do západnej Európy.

 

Európska komisia plánuje do konca tohto roka pripraviť legislatívnu úpravu, na základe ktorej by sa zaistilo prerozdelenie bremena ubytovávania utečencov v rámci celého bloku podľa záväzných kvót za základe stanovených kritérií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies