Turizmus: Rok 2023 bude pre talianske múzeá rekordný

NETKY.SK • 26 August 2023, 14:00 • 2 min
Turizmus: Rok 2023 bude pre talianske múzeá rekordný

RÍM - Talianske múzeá zažívajú toto leto návštevnícky boom. Ministerstvo kultúry v Ríme očakáva do konca roka príjmy vo výške 300 miliónov eur. Rok 2023 bude pre múzeá absolútne rekordný, vôbec najlepší v histórii, uviedol minister kultúry Gennaro Sangiuliano.

slovakia

left justify in out

Len v druhom augustovom týždni prilákalo rímske Koloseum 100.000 návštevníkov, archeologický park Pompeje 62.000 a galéria Uffizi vo Florencii 35.000. Príjmy z predaja vstupeniek sa použijú na údržbu múzeí, ktoré tak môžu zlepšiť svoju ponuku, povedal Sangiuliano v rozhovore pre denník Corriere della Sera.

 

Panteón, jedna z najzachovalejších pamiatok antiky a zároveň jedna z najnavštevovanejších v Ríme, už od 1. júla nie je prístupný zadarmo. Za vstup si treba zaplatiť 5 eur. Výnosy sa používajú najmä na údržbu budovy s impozantnou kupolou, ktorá bola postavená v rokoch 27 až 25 pred Kristom. V súčasnosti navštívi Panteón ročne približne sedem miliónov ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / APA Foto: Aktuality.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies