Ministerstvo zahraničných vecí SR odmieta zasahovanie do vnútorných záležitostí na pôde holandskej ambasády v ČR

NETKY.SK • 7 Marec 2024, 07:34 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí SR odmieta zasahovanie do vnútorných záležitostí na pôde holandskej ambasády v ČR

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky si včera 6. marca 2024 predvolalo holandskú veľvyslankyňu na Slovensku Gabriellu Sancisiovú.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia ministrstva jej tlmočili výhrady voči podujatiu pripravovanému na pôde holandskej ambasády v Českej republike zameranému na hodnotenie politickej situácie na Slovensku.

Generálna riaditeľka sekcie európskych záležitostí Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Iveta Hricová upozornila holandskú veľvyslankyňu na konanie Veľvyslanectva Holandského kráľovstva v Českej republike, na ktorého pôde sa má dnes 7. marca 2024 uskutočniť podujatie Centra pre informovanú spoločnosť k politickej situácii na Slovensku za účasti hostí Rastislava Káčera a Juraja Rizmana.
 
Slovenský rezort diplomacie odmieta takéto zasahovanie do vnútorných záležitostí Slovenskej republiky. Zároveň vyjadruje vážne znepokojenie nad konaním organizátorov, ktorí na politicky orientované podujatie s cieľom hodnotenia politickej situácie na Slovensku pozvali diplomatických zástupcov členských krajín Európskej únie pôsobiacich v Českej republike s výnimkou Veľvyslanectva Slovenskej republiky v ČR. 

Ministerstvo považuje takýto krok, selekciu a vťahovanie diplomatického zboru členských krajín Únie do jednostrannej politicky motivovanej prezentácie Slovenskej republiky na pôde holandskej ambasády za neprijateľné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZV SR, Ilustračná fotografia: Budova Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies