Turecký prezident: Výnimočný stav bude platiť, kým sa neobnoví poriadok a pokoj

NETKY.SK • 3 Marec 2017, 08:08 • 2 min
Turecký prezident: Výnimočný stav bude platiť, kým sa neobnoví poriadok a pokoj

ISTANBUL - Výnimočný stav v Turecku sa skončí, len ak sa situácia upokojí a všetko sa dá do poriadku. Povedal to dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, ktorého citovali tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Prezident podľa súkromnej televíznej stanice NTV uviedol, že vo svojej krajine bude vládnuť pomocou dekrétov, "kým sa všetko neupokojí a nedá do poriadku". Erdogan však nenaznačil, kedy takáto situácia nastane, konštatovala agentúra DPA.

 

Turecko vyhlásilo výnimočný stav v reakcii na júlový potlačený pokus o štátny prevrat, v súvislosti s ktorým tamojšie úrady následne prepustili zo štátnej služby tisíce ľudí a tisíce ďalších - vrátane desiatok novinárov - uväznili. Zo zosnovania pokusu o prevrat vláda obviňuje moslimského duchovného Fethullaha Gülena, ktorý žije v Spojených štátoch, a jeho prívržencov.

 

Výnimočný stav bol od 15. júla predĺžený už dvakrát, pričom najnovšie platí do 19. apríla. Erdoganovi umožňuje zavádzať zákony aj bez súhlasu parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies