Deň narcisov bude bez dobrovoľníkov v uliciach, prispieť sa dá cez SMS alebo online

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 13:55 • 2 min
Deň narcisov bude bez dobrovoľníkov v uliciach, prispieť sa dá cez SMS alebo online

SLOVENSKO - Zbierka Deň narcisov, ktorá sa začína dnes, bude tento rok bez tradičných dobrovoľníkov v uliciach.

slovakia

left justify in out

Od štvrtka 10. júna do soboty 12. júna bude možné prispieť v obchodoch Tesco cez kupóny priamo pri pokladni. Oddnes si 300-tisíc náhodne vybraných domácností na Slovensku nájde obálku s narcisom a informáciami o možnostiach prispenia. 

 

img


Od pondelka 7. júna do nedele 20. júna je možné prispieť prostredníctvom SMS na číslo 848 v hodnote tri eurá alebo na účet zbierky. Virtuálny narcis je možné získať v online zbierke na www.dennarcisov.sk, www.zlavadna.sk alebo www.pilulka.sk. Prispieť je možné aj v sieti bankomatov a vkladomatov Slovenskej sporiteľne cez tlačidlo Deň narcisov.

 

Prečítajte si: Dnes je Medzinárodný deň detskej onkológie a Slovensko patrí v liečbe detskej rakoviny medzi najpokrokovejšie krajiny


„Narcis, ktorý je symbolom spolupatričnosti, pomoci a nádeje pre ľudí trpiacich rakovinou, chceme a potrebujeme odovzdať ľuďom," povedala výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová. Doplnila, že posledný ročník poznačil 75 percentný pokles výnosu zbierky.

Finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov použije LPR na pokračovanie projektov, ktoré sú určené na priamu pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám. K ním patria bezplatná Onkoporadňa, sieť onkopsychológov, bezplatné individuálne a skupinové poradenstvo, Rodinná týždňovka, relaxačné pobyty pre pacientov či jednorazový finančný príspevok v hmotnej núdzi. Z výnosu Dňa narcisov sa pravidelne podporujú aj aktivity v oblasti prevencie a informovanosti verejnosti o predchádzaní onkologickým ochoreniam.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies