Turecká prokuratúra stíha podnikateľa, ktorý v USA svedčil proti Erdoganovi

NETKY.SK • 2 December 2017, 06:41 • 2 min
Turecká prokuratúra stíha podnikateľa, ktorý v USA svedčil proti Erdoganovi

ANKARA - Turecká prokuratúra v piatok zaistila majetok Rezu Zarraba, iránskeho podnikateľa s tureckým občianstvom podozrivého z napomáhania Teheránu pri obchádzaní sankcií zo strany USA.

slovakia

left justify in out

Zarraba vo štvrtok pred americkým federálnym súdom vypovedal, že Iránu asistoval aj súčasný turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, v tom čase predseda tureckej vlády.

 

Voči rodenému Iráncovi, ktorý je ženatý s tureckou speváčkou Ebru Gündešovou, spustili vyšetrovanie za ohrozovanie bezpečnosti Tureckej republiky a napomáhanie cudziemu štátu, informovala televízia CNN.

 

Podľa Zarraba pomáhal Erdogan Iránu prostredníctvom tureckých bánk prať peniaze z predaja ropy a zemného plynu.

 

Turecká vláda jeho svedectvo odmietla ako "divokú konšpiráciu" a súdny proces ako spolitizovaný. "Jediným cieľom tohto súdneho prípadu je zatlačiť Turecko a jeho hospodárstvo do kúta a poškodiť krajinu," vyhlásil turecký premiér Binali Yildirim.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies