El Niño sa rozhodol ukončiť svoju futbalovú kariéru

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 10:55 • 2 min
El Niño sa rozhodol ukončiť svoju futbalovú kariéru

BRATISLAVA - Španielsky futblista Fernando Torres, prezývaný aj "El Niño" sa rozhodol zavesiť kopačky na klinec. Podrobnosti o konci svojej kariéry vysvelí pred médiami v nedeľu, ale s určitosťou si je istý, že budúcu sezónu už na futbalové trávniky ako hráč nevybehne.

slovakia

left justify in out

Torres je španielsky futbalový útočník, ktorému sa podarilo získať viacero prestížnych trofejí na klubovej, či medzinárodnej úrovni. V drese londýnskej Chelsea sa mu podarilo vyhrať Ligu majstrov, keď práve jeho gól na nou Campe rozhodol o postupe "The Blues" cez obávanú Barcelonu. 

 

 

Svoje najlepšie roky v Anglicku však prežil v inom klube. FC Liverpool ho získal z Atlética Mdrid, a hneď v prvej sezóne za "The Reds" ukázal svoje kvality. Na ligový titul to však nestačilo.

 

 

Už spomínaná Chelsea ho získala z Liverpoolu za vtedy neuveriteľných 50 mil. libier, no v Londýne sa španielsky ostrostrelec trápil a nevedel už pretaviť takú formu, akú mal v Liverpoole. Chelsea ho dokonca poslala na hosťovanie do AC Miláno. Torres sa však pred pár rokmi vrátil tam, kde to celé pre neho začalo, do Atlética Madrid. 

 

 

Na reprezentačnej úrovni nabitom tíme Španielska nedostával vždy toľko šancí, ako iní hráči, avšak keď sa objavil na ihrisku, bolo to vidieť. V roku 2010 sa stal v Južnej Afrike  majstrom sveta. Okrem toho je aj dvojnásobným majstrom Európy z rokov 2008 a 2012. Na ME 2012 dokonca získal aj zlatú kopačku, ako najlepší strelec celého turnaja, prito  mal odohratých najmenej minút spomedzi najlepších kanonierov.

 

 

Európsku ligu sa mu podarilo vyhrať taktiež dva razy. Najprv v roku 2013 s Chelsea a o päť rokov na to s Atléticom Madrid. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona