WHO schválila vakcínu Johnson Johnson na núdzové použitie

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 19:31 • 2 min
WHO schválila vakcínu Johnson Johnson na núdzové použitie

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v piatok povolila núdzové použitie vakcíny proti koronavírusu od spoločnosti Johnson & Johnson.

slovakia

left justify in out

Stačí len jedna dávka 

Túto jednodávkovú očkovaciu látku tak teoreticky môžu začať používať v rámci medzinárodnej iniciatívy COVAX, ktorej cieľom je zabezpečiť, aby mali spravodlivý prístup k očkovacím látkam aj krajiny s nízkym a stredným príjmom.

 

img


Podľa WHO existuje dostatok údajov z veľkých klinických štúdií, ktoré potvrdzujú, že vakcína Johnson & Johnson je účinná v prípade dospelej populácie. Rozhodnutie WHO prichádza deň po tom, ako Európska lieková agentúra (EMA) odporučila schválenie spomenutej vakcíny v celej 27-člennej Európskej únii.

 

img


Vakcína od spoločnosti Johnson & Johnson pri štúdiách obstála aj v rizikových štátoch ako Juhoafrická republika, kde sa šíri variant vyvolávajúci najväčšie obavy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies