Tunel Šibenik: Ťažko zranený robotník je po operácii v umelom spánku

NETKY.SK • 12 August 2013, 18:39 • 2 min
Tunel Šibenik: Ťažko zranený robotník je po operácii v umelom spánku

KOŠICE – Ťažko zraneného robotníka, ktorý dnes ráno utrpel úraz hlavy po výbuchu v diaľničnom tuneli Šibenik pri Levoči, košickí lekári udržiavajú v umelom spánku. Ešte predpoludním ho previezli z nemocnice v Spišskej Novej Vsi vrtuľníkom do Košíc, kde sa podrobil operácii.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Ladislava Šustová o 18:00 pre agentúru SITA uviedla, že "zatiaľ je predčasné sa vyjadrovať k ďalším prognózam pacienta." Pacient leží na I. Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Tragédia sa odohrala v rozostavanom tuneli Šibenik na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov okolo pol piatej ráno. K nekontrolovanému výbuchu došlo počas odstrelových prác v tunelovej rúre, príčiny nie sú zatiaľ známe. Explóziu neprežil strelmajster, ktorý riadil trhacie práce. Pri nešťastí ďalší piati robotníci utrpeli zranenia, z toho jeden ťažké. Ľahšie zranených stavebných robotníkov previezli do nemocníc v Levoči a v Poprade s poraneniami hlavy a dolných končatín. Jedného z nich popoludní prepustili do domáceho ošetrenia.

Tunel Šibenik je diaľničný tunel na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Plánovaná dĺžka je 540 metrov. Výstavba sa začala v júni 2012 a dokončiť by ho mali v júli 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies