Tržby z online predaja počas Dňa vďakyvzdania a Čierneho piatka boli rekordné

NETKY.SK • 26 November 2017, 13:07 • 2 min
Tržby z online predaja počas Dňa vďakyvzdania a Čierneho piatka boli rekordné

CHICAGO - Tržby z online predaja v USA počas Čierneho piatka a Dňa vďakyvzdania vyskočili na nové rekordy.

slovakia

left justify in out

Spotrebitelia totiž využívali veľké zľavy a viac nakupovali prostredníctvom svojich mobilných zariadení. To signalizuje sľubný štart kľúčovej dovolenkovej sezóny.

 

Maloobchodníci v USA zaznamenali z online predaja vo štvrtok (23. 11.) a piatok (24. 11.), rekordné tržby 7,9 miliardy USD (6,65 miliardy eur). To bolo o 17,9 % viac než počas Dňa vďakyvzdania a Čierneho piatka vlani, uviedla firma Adobe Analytics, ktorá sleduje transakcie 100 najväčších internetových maloobchodníkov.

 

Adobe očakáva, že tržby z internetového predaja počas Cyber Monday (27. 11.) dosiahnu až 6,6 miliardy USD, čo by boli najvyššie denné tržby z online predaja v USA v histórii.

 

Podľa spoločnosti Criteo až 40 % online nákupov sa počas Čierneho piatka zrealizovalo prostredníctvom mobilných telefónov. Vlani to bolo len 29 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies