Apau má už úspešnú operáciu za sebou, no Slovanu bude chýbať viac ako mesiac

NETKY.SK • 18 Február 2019, 17:49 • 2 min
Apau má už úspešnú operáciu za sebou, no Slovanu bude chýbať viac ako mesiac

BRATISLAVA - Holandský futbalový obranca Mitch Apau v nedeľu absolvoval operáciu ramena a Slovan Bratislava bude chýbať až 5 týždňov. Dvadsaťosemročný zadák utrpel zranenie v sobotu v šlágri 19. kola v Dunajskej Strede, kde "belasí" zvíťazili 1:0 a zvýšili náskok v tabuľke pred DAC na 11 bodov.

slovakia

left justify in out

Apau v doterajšom priebehu sezóny nevynechal v lige ani minútu. Aj v úvodnom jarnom zápase v Dunajskej Strede bol v základnej zostave, na ihrisku však strávil len 36 minút. Hneď po stretnutí absolvoval v Bratislave röntgenové vyšetrenie, ktoré preukázalo vykĺbenie kľúčnej kosti. V nedeľu už absolvoval úspešný operačný zákrok.

 

"Mrzí ma, že sme prišli o dôležitého hráča, ktorý doteraz v lige nevynechal ani minútu. Žiaľ, aj také veci futbal prináša, a my sa musíme s touto situáciou vyrovnať. Mitch hneď po zápase absolvoval röntgen, ktorý preukázal vykĺbenú kľúčnu kosť." 

 

"V nedeľu sa podrobil operačnému zákroku, a ruku bude mať týždeň zafixovanú v dlahe. Potom začne s rekonvalescenciou a postupne sa bude zapájať do tréningového procesu. Predpokladám, že by nám mohol byť znovu k dispozícii o štyri až päť týždňov," vyhlásil pre web klubu hlavný tréner Martin Ševela.

 

img

 

V praxi to znamená, že Apau by mohol znovu zasiahnuť do hry už po marcovej reprezentačnej prestávke, resp. až v nadstavbovej časti Fortuna ligy 2018/2019. Na pravý kraj obrany však Slovan našiel dočasnú náhradu v podobe Jurijho Medveděva, ktorý sa v zápase s DAC dobre zhostil svojej úlohy.  Mitch síce Slovanu, ako jeden zo základných hráčov vypadol, no na jeho post bol dosadený ďalší kvalitný hráč.

 

img

 

"Už sa cítim o niečo lepšie, i keď dnešné ráno ešte bolo veľmi zlé. V inkriminovanom súboji som tvrdo dopadol na zem, bolo to veľmi bolestivé a už v tej chvíli som tušil, že je zle.

 

"Snažil som sa to ešte prekonať a dohrať zápas, ale už to jednoducho nešlo. Neprepadám zlým myšlienkam, veď predpokladaná doba absencie nie je taká dlhá. Budem tvrdo pracovať, aby som sa vrátil ešte silnejší," povedal Apau.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies