Trump sa vyjadril k plánu KĽDR otestovať medzikontinentálnu raketu: To sa nestane!

NETKY.SK • 3 Január 2017, 06:49 • 2 min
Trump sa vyjadril k plánu KĽDR otestovať medzikontinentálnu raketu: To sa nestane!

WASHINGTON - Novozvolený prezident USA Donald Trump sa dnes vyjadril k plánu Severnej Kórey otestovať medzikontinentálnu balistickú raketu.

slovakia

left justify in out

"Severná Kórea jednoducho vyhlásila, že je vo finálnej fáze vývoja jadrovej zbrane schopnej dosiahnuť časti USA. To sa nestane!" napísal Trump na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

Podľa agentúry AP ale nie je jasné, či tým Trump myslel to, že zastaví Severnú Kóreu, alebo či len pochybuje o jej schopnostiach.


Vodca KĽDR Kim Čong-un v nedeľňajšom novoročnom príhovore vyhlásil, že Severná Kórea je vo finálnej fáze prípravy skúšobného odpálenia medzikontinentálnej balistickej rakety.

Na Severnú Kóreu sú od roku 2006 uvalené sankcie OSN v súvislosti s jej jadrovými a balistickými skúškami. Reštrikcie boli sprísnené v septembri po tom, ako Pchjongjang uskutočnil svoj piaty a najväčší test jadrovej zbrane.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies