Trump rokoval s austrálskym premiérom a urovnal januárovú roztržku

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 09:06 • 2 min
Trump rokoval s austrálskym premiérom a urovnal januárovú roztržku

NEW YORK - Americký prezident Donald Trump sa stretol vo štvrtok v New Yorku s austrálskym premiérom Malcolmom Turnbullom, s ktorým mal produktívny rozhovor o otázkach dôležitých pre obe krajiny. S Turnbullom podľa neho hovorili o národnej bezpečnosti, obchode a o možnostiach podpory hospodárskej spolupráce.

slovakia

left justify in out

Trump vo štvrtok pricestoval na svoju prvú návštevu New Yorku od nástupu do funkcie. Krátko po prílete absolvoval s austrálskym premiérom pracovnú večeru na palube vyradenej lietadlovej lode USS Intrepid pri príležitosti 75. výročia bitky v Koralovom mori, v ktorej proti Japoncom bojovali aj Austrálčania.

 

Agentúra AP pripomenula turbulentný začiatok komunikácie Trumpa s Turnbullom. Prezident USA mal totiž začiatkom roka roztržku s Turnbullom kvôli plánu, ktorý odsúhlasil jeho predchodca Barack Obama. Počas neslávne známeho telefonátu ho nazval "hlúpou dohodou".

 

Vo štvrtok však Trump hovoril o dobrých vzťahoch s Turnbullom, na ktoré je podľa vlastných slov hrdý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies