Trump prehlásil, že nemá žiadne nahrávky konverzácie z Oválnej pracovne

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 06:32 • 2 min
Trump prehlásil, že nemá žiadne nahrávky konverzácie z Oválnej pracovne

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump vo štvrtok vyhlásil, že nevlastní nahrávky svojich súkromných rozhovorov s prepusteným riaditeľom FBI Jamesom Comeym.

slovakia

left justify in out

Jeho vyhlásenie prichádza po týždňoch špekulácií, že prezident tajne nahráva konverzáciu v Oválnej pracovni, informovala spravodajská stanica BBC.

Trumpove oneskorené priznanie na sociálnej sieti Twitter však príliš neumlčalo obvinenia, že sa snažil zamedziť vyšetrovaniu možnej spolupráce jeho volebného tímu s ruskou stranou počas vlaňajšej prezidentskej kampane.

 

Sám Comey totiž vyhlásil, že Trump chcel, aby FBI zanechal vyšetrovanie inkriminovaného škandálu s Ruskom. Nezávislým vyšetrovaním týchto obvinení je momentálne poverený rezort spravodlivosti. Trump však v jednom zo svojich májových tvítov napísal: "James Comey by mal skôr dúfať, že neexistujú žiadne pásky našich rozhovorov." Tento výrok vzbudil obavy, že Trump, podobne ako niekoľko jeho predchodcov, si nahráva konverzáciu v Bielom dome.

 

Trumpov bývalý poradca pre otázky národnej bezpečnosti Mike Flynn odstúpil z funkcie iba niekoľkou dní po svojom uvedení do úradu; po tom, ako vyšlo najavo, že federálnym agentom klamal o konverzácii s ruským veľvyslancom ohľadom sankcií. Zo stretnutia s ruskými činiteľmi boli obvinení aj ďalší členovia Trumpovho volebného tímu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies