VIDEO: Na Sicílii vybuchol obytný dom

NETKY.SK • 12 December 2021, 11:02 • 2 min
VIDEO: Na Sicílii vybuchol obytný dom

RÍM - O strechu nad hlavou prišlo približne 50 ľudí, pretože výbuch zasiahol a poškodil aj niekoľko ďalších priľahlých obytných domov, priblížil pre taliansku spravodajskú televíznu stanicu Rainews24 starosta mesta Ravanusa Carmelo D'Angelo.

slovakia

left justify in out

Štyria ľudia zahynuli a päť ďalších osôb zostáva nezvestných po výbuchu obytného domu na talianskom ostrove Sicília. Dom sa v sobotu večer zrútil v dôsledku mohutnej explózie spôsobenej únikom metánového plynu. Aktuálnu bilanciu obetí nešťastia zverejnili v nedeľu miestne úrady a píše o nich agentúra AFP.

 

 

Hasiči vyslobodili z trosiek zdevastovanej budovy v noci na nedeľu dve ženy a ďalšie obete záchranári hľadajú  pomocou pátracích psov. Starosta už krátko po výbuchu vyzval na sociálnej sieti Facebook, aby im prišiel pomôcť každý, kto vlastní buldozer či bager.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Tornáda zabili v USA vyše 80 ľudí

 

Požiarnici sa vyjadrili, že išlo o veľmi rozsiahly únik plynu, ktorý sa naakumuloval v podzemných priestoroch. "A plyn sa potom mohol vznietiť privolaním výťahu," povedal pre taliansku tlačovú agentúru ANSA krátko po nešťastí veliteľ hasičského zásahu Giuseppe Merendino.

 

Možno vás zaujme: Vo Francúzsku sa zrútil bytový dom. V troskách uviazlo niekoľko ľudí

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies