Otrasný prípad v rožňavskom okrese! Po tom, čo syn zakopal matku v pivnici domu, za ňu ďalej vyberal dôchodok

NETKY.SK • 7 December 2023, 15:00 • 2 min
Otrasný prípad v rožňavskom okrese! Po tom, čo syn zakopal matku v pivnici domu, za ňu ďalej vyberal dôchodok

ROŽŇAVSKÉ BYSTRÉ - Polícia odhalila 52-ročného muža v Rožňavskom potom, čo sa pokúšal vyberať dôchodok za svoju zosnulú matku. Následné vyšetrovanie odhalilo šokujúce detaily o pohrebe a otrasnom, neľudskom správaní.

slovakia

left justify in out

Nebyť všímavých pracovníkov rožňavskej pošty, možno by sa do dnešného dňa nebolo zistilo, k akému strašnému skutku v jednom z rodinných domov v obci Rožňavské Bystré (okr. Rožňava) došlo.

52-ročný muž sa v pondelok na pošte snažil vybrať dôchodok svojej vlastnej matky, ktorá pravdepodobne v decembri minulého roku zomrela. Túto skutočnosť však kompetentným úradom neoznámil. Muž so sebou na poštu zobral doposiaľ nestotožnenú osobu, ktorá sa na matku mala vekovo aj vzhľadovo podobať. Všímavým pracovníkom pošty sa však výzor mužovej spoločníčky, aj napriek rôznym výhovorkám, nezhodoval s predloženými dokladmi, a tak zalarmovali políciu.

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal 52-ročný syn takto niekoľkokrát vybrať dôchodky svojej matky a následne ich použiť pre svoju vlastnú potrebu. Získaná dôkazná situácia umožnila poverenému príslušníkovi Obvodného oddelenia Policajného zboru v Rožňave 52-ročného muža obviniť z prečinu podvodu.

Keďže informáciou, že 70-ročná mužova matka už pravdepodobne nie je medzi živými, nikto nedisponoval, policajti začali okamžite zisťovať, čo sa so ženou mohlo stať. V tejto súvislosti rožňavskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a rozbehli sa rozsiahle úkony smerujúce k nájdeniu ženy alebo jej tela.

Počas domovej prehliadky v dome 52-ročného muža boli vo výkopovej jame v pivnici nájdené zahrabané ostatky tela bez známok života, ženského pohlavia. Ostatky boli prevezené na súdnu pitvu, ktorá potvrdila, že patria 70-ročnej žene. Na základe výsledkov pitvy, ďalších vykonaných procesných úkonov, ale i zabezpečených a následne vyhodnotených dôkazových materiálov, rožňavský policajný vyšetrovateľ vzniesol 52-ročnému mužovi obvinenie aj z prečinu hanobenia mŕtveho, keďže získaná dôkazná situácia potvrdila, že muž s telom svojej matky po jej úmrtí nakladal v rozpore so všeobecnými zásadami morálky a všeobecne vyžadovanou úctou k telu zosnulej osoby, a tiež v rozpore so zákonom o pohrebníctve.

Vyšetrovanie jednotlivých súvislostí tohto prípadu však naďalej pokračuje, prebiehajú viaceré znalecké skúmania, na základe výsledkov ktorých sa budú skúmať ďalšie okolnosti tohto neľudského zaobchádzania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / KR PZ KE, Foto: Teraz.sk / Ondrej Podolinský (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies