Trump považuje KĽDR za problém, ktorý treba riešiť. Na krajinu chce uvaliť ďalšie sankcie

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 07:41 • 2 min
Trump považuje KĽDR za problém, ktorý treba riešiť. Na krajinu chce uvaliť ďalšie sankcie

WASHINGTON - Bezpečnostná rada OSN musí byť pripravená uvaliť nové sankcie na Severnú Kóreu, uviedol dnes americký prezident Donald Trump.

slovakia

left justify in out

Pred stretnutím s veľvyslancami 15 členských krajín rady pri OSN hovoril tiež o Sýrii a vyhlásil, že rozpočet svetovej organizácie sa "vymkol spod kontroly""Rada musí byť pripravená uvaliť ďalšie sankcie na severokórejský jadrový program a program balistických striel," povedal Trump. "Je to skutočná hrozba pre svet, či o tom chceme hovoriť, alebo nie. Severná Kórea je veľký svetový problém a je to problém, ktorý musíme konečne vyriešiť."

 

Šéf Bieleho domu dodal, že je "veľmi sklamaný" tým, že BR OSN nepodnikla kroky po chemickom útoku v Sýrii, z ktorého USA obviňujú režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada. V otázke financovania OSN Trump označil za "nespravodlivé", že sa Spojené štáty podieľajú 28 percentami na rozpočte mierových operácií svetovej organizácie. Náklady na OSN sa podľa neho "absolútne vymkli spod kontroly".

 

Americký prezident však dodal, že ak si OSN urobí dobrú prácu, potom sa bude "oveľa menej starať o rozpočet"Trump tiež vyzdvihol svoju veľvyslankyňu pri OSN Nikki Haleyovú, ktorá tento mesiac predsedá Bezpečnostnej rade. Generálny tajomník OSN António Guterres sa krátko stretol s Trumpom počas návštevy Washingtonu 21. apríla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies