Trump a Merkelová sú ochotní napraviť vzťahy s Ruskom

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 16:34 • 2 min
Trump a Merkelová sú ochotní napraviť vzťahy s Ruskom

WASHINGTON - V Bielom dome sa uskutočnili rokovania Donalda Trumpa a Angely Merkelovej. Ako sa aj očakávalo, dôraz sa kládol na medzinárodnú bezpečnosť, budúcnosť jadrovej dohody s Iránom a protiruské sankcie.

slovakia

left justify in out

Podľa výsledkov rokovaní Merkelova vyhlásila, že "nikto nechce mať zlé vzťahy s Ruskom". Podľa slov nemeckej kancelárky, aj napriek nezhodám v otázkach Sýrie a Ukrajiny, o konflikty s Moskvou nemá záujem ani USA, ani Nemecko.

   

Ochotu napraviť vzťahy s Ruskom vyjadril pri rokovaniach aj Trump. Lídri USA a Nemecka tiež prediskutovali historický summit dvoch Kórei. Trump vyhlásil, že nezopakuje chyby, ktoré urobili bývalí americkí prezidenti a bude naďalej vyvíjať tlak na Pyeongchang, kým sa kórejský polostrov nestane zónou bez jadrových zbraní. Merkelová súhlasila s kolegom a dokonca pochválila Trumpa za "silu a tvrdosť".
   

Medzi Merkelovou a Trumpom je veľa nezhôd. Nemecký biznis je zjavne nespokojný s novými sankciami proti Rusku a CLO-m, ktoré zaviedol Washington na oceľ a hliník. Neexistuje rovnaký názor aj na iránsky jadrový program. Ďalšia dôležitá téma - "Nord Stream 2" : výstavba plynovodu, do ktorého nemeckí investori investovali peniaze, je zjavne ohrozená. Okrem toho, na minuloročnom stretnutí Merkelová a Trump dali jasne najavo, že necítia veľké sympatie medzi sebou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies