V Africkom pohári národov trofej pre neskrotiteľné levy

NETKY.SK • 6 Február 2017, 10:52 • 2 min
V Africkom pohári národov trofej pre neskrotiteľné levy

LIBREVILLE - Futbalisti Kamerunu si pod vedením trénera Huga Broosa vybojovali celkové prvenstvo na 31. Africkom pohári národov 2017, ktoré je pre nich piate v histórii. Naposledy sa tešili z kontinentálneho titulu pred pätnástimi rokmi. Okrem spomenutého roku 2002 uspeli ešte aj v rokoch 2000, 1988 a 1984. Zároveň si Kamerunčania ako africkí šampióni zabezpečili účasť na letnom Pohári konfederácií FIFA v Rusku.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom zaujímavom finálovom dueli na Stade d'Angondjé v gabonskom hlavnom meste Libreville pred 38 250 divákmi zdolali Egypt 2:1 (0:1). Hoci prehrávali, napokon sa tešili z cennej trofeje. O vedúci gól "faraónov" sa postaral v 22. min stredopoliar londýnskeho Arsenalu Mohamed Naser Elsayed Elneny, ktorý z uhla k bližšej žrdi prekonal Fabrica Ondou.

 

Po hodine hry Kamerunčania vyrovnali nepriaznivý stav: striedajúci obranca francúzskeho klubu Olympique Lyon Nicolas N'Koulou sa presadil prudkou hlavičkou. Brankár egyptského tímu Essam El Hadary, ktorý vo veku 44 rokov a 21 dní posunul svoj rekordný zápis a je najstarší hráč v dejinách APN, nestihol zareagovať.

 

Napokon sa tento veterán nedočkal ani predĺženia, zostal smutný, keďže nepridal do svojej zbierky piaty titul kontinentálneho šampióna. V 88. min totiž rozhodol o triumfe kamerunských "neskrotiteľných levov" ďalší striedajúci hráč Vincent Aboubakar z tureckého Besiktasu Istanbul, ktorý prišiel na trávnik po zmene strán za útočníka Spartaka Trnava Roberta Ndipa Tambeho. Z prestížneho primátu sa okrem neho teší aj ďalší futbalista z najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy - obranca MŠK Žilina Ernest Mabouka, ktorý nezasiahol do finálového duelu.


Africký pohár národov 2017 vo futbale - Libreville (Gab.) - nedeľa:

Finále:

 

Egypt - Kamerun 1:2 (1:0)
Góly: 22. Elneny - 60. N'Koulou, 88. V. Aboubakar, rozhodoval: Janny Sikazwe (Zamb.), 38 250 divákov

 

Zostavy:
Egypt: El-Hadary - El Mohamady, Ali Gabr, Hegazi, Fathy - Tarek Hamed, Elneny - Mohamed Salah, El Said, Mahmoud Hassan Trézéguet (66. Ramadan Sobhi) - Warda

Kamerun: Ondoa - Fai, Ngadeu-Ngadjui, Teikeu (31. N'Koulou), Oyongo - Siani, Sutchuin Djoum - Bassogog, Zoua (90.+ Mandjeck), Moukandjo - Tambe (46. V. Aboubakar)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies