Trnavskí policajti si pripísali veľký úspech. Zadržali takmer 3 kilogramy pervitínu

NETKY.SK • 27 Marec 2021, 13:04 • 2 min
Trnavskí policajti si pripísali veľký úspech. Zadržali takmer 3 kilogramy pervitínu

Policajti v Trnave plánovali túto akciu niekoľko mesiacov, zadržaným hrozia tresty vo výške 10 až 20 rokov.

slovakia

left justify in out

Kriminalisti Krajského riaditeľstva PZ Trnava  utorok, 23. 3. urobili policajné záťahy súčasne v Seredi a druhý pri Piešťanoch, konkrétne v obci Veľké Orvište. Počas akcie sa im podarilo zadržať 3 osoby, množstvo drog a veci súvisiace na distribúciu a užívanie drog.

 

img

 

V Seredi u 49-ročného  J.K počas domovej prehliadky našli väčšinu drog, a necelé 3 kilogramy čistého pervitínu. Podľa priebežnej expertízy sa z takého množstva  dalo vyrobiť viac ako 26 tisíc jednotlivých dávok pika. V prípade, ak by sa im toto množstvo podarilo speňažiť na čiernom trhu, mohli by zinkasovať viac, ako 100-tisíc eur.

 

"Vyšetrovateľ obvinil muža zo Serede zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi spolupáchateľstvom a spolu s ním aj 33-ročného muža. Tretia osoba bola po vykonaní procesných úkonov zo zadržania prepustená na slobodu,“ informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

 


 

Z dôvodu obavy, že osoby budú pokračovať v trestnej činnosti, vyšetrovateľ pre oboch žiadal väzobné stíhanie. Do rozhodnutia o väzbe zostávajú muži v celách policajného zaistenia.


Vo väzení si muži kvôli drogám môžu odsedieť pomerne dlhý čas. Staršiemu mužovi hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Mladší si môže posedieť za mrežami na 10 až 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies