Trnavské ulice budú počas víkendu patriť folklóru

NETKY.SK • 18 August 2011, 15:32 • 2 min
Trnavské ulice budú počas víkendu patriť folklóru

Trnavské ulice budú počas víkendu patriť folklóru

slovakia

left justify in out

img

Už počas tohto víkendu sa milovníkom folklóru otvorí Trnavská brána. V poradí 11. ročník folklórneho festivalu sa začne v piatok 19. augusta popoludní na trnavskom Trojičnom námestí programom Otvárajte sa trnafské brány, na ktorom vystúpia domáce folklórne súbory Trnafčan, Trnavček a Drienka. Počas úvodného dňa festivalu sa predstavia aj ďalšie súbory zo Slovenska i zahraničia.
      V priebehu soboty a nedele je pre návštevníkov Trnavskej brány pripravené množstvo ďalších podujatí a vystúpení spolu s koncertom dudáckej hudby, ľudovou veselicou, divadelnými vystúpeniami, výtvarnou súťažou, výstavou i slávnostnou svätou omšou. Počas programu sa divákom predstavia súbory a folklórne skupiny z Trnavy a okolia, z východného i stredného Slovenska spolu so známymi súbormi ako je SĽUK či Technik Bratislava. Množstvo ľudových umelcov, spevákov, hudobníkov, tanečníkov a remeselníkov príde do Trnavy aj z Čiech, Maďarska, Poľska, Slovinska a Srbska.
      Folklórny festival Trnavská brána organizuje mesto Trnava v spolupráci s Trnavským ľudovým cechom a folklórnym súborom Trnafčan od roku 2001. Festival sa postupne pretransformoval z regionálneho na medzinárodný, čím získal renomé nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Počas svojej histórie sa stal symbolom partnerstva a spolupráce krajín V4, ktoré sa stali jeho pravidelnými účastníkmi. "Mesto Trnava, prvé slobodné kráľovské mesto na Slovensku, bolo v minulosti nazývané aj 'otvorenou bránou obchodu'. Mesto malo štyri brány, ktoré boli otvorené obchodníkom, remeselníkom, ale najmä kultúre. Hlavnou myšlienkou festivalu je nadviazať na dávnu históriu a otvárať brány nielen folklóru, ale i všetkým prichodiacim s dobrým úmyslom a veselou mysľou," uvádzajú v spoločnom stanovisku organizátori festivalu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies