Trnavská automobilka PSA pritiahla ďalšieho investora, chce poskytnúť desiatky miliónov eur

NETKY.SK • 10 August 2015, 11:33 • 2 min
Trnavská automobilka PSA pritiahla ďalšieho investora, chce poskytnúť desiatky miliónov eur

TRNAVA - Spoločnosť Mecaplast Slovakia plánuje investovať 50 mil. eur do výstavby výrobného závodu v susedstve automobilky PSA Peugeot Citroën v Trnave.

slovakia

left justify in out

Výrobca plastových dielcov určených predovšetkým pre automobilový priemysel chce začať vyrábať už v máji 2016. Hlavným odberateľom plastových produktov bude susediaca automobilka. Okrem PSA Peugeot Citroën by ďalšími odberateľmi mali byť aj Volkswagen a BMW. Vyplýva to z predloženého zámeru pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).


V novom závode si po spustení výroby nájde prácu 110 ľudí, v roku 2017 v trojzmennej prevádzke až 150 ľudí, z toho 110 v robotníckej profesii. Vo výrobnej hale bude nainštalovaných dvadsať vstrekovacích lisov, vstupným materiálom budú plastické hmoty vo forme granulátu.

 

Nová fabrika má ročne spracovať približne 2 700 ton granulátu. Interiérové a exteriérové plastové dielce budú vyrábané lisovaním. Spoločnosť Mecaplast Slovakia bola do obchodného registra zapísaná v júni tohto roku, jej jediným spoločníkom je Mecaplast International so sídlom v Holandsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies